Gå direkt till Nyheten (Oenig nämnd hemställer om utökad budget för nytt förråd till arenan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 februari 2019
  1. Dagens namn:
  2. Vivianne
  3. I morgon:
  4. Hilding

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Oenig nämnd hemställer om utökad budget för nytt förråd till arenan

Publicerad måndag, 14 maj 2018, 19:26 av Mikael Ingebäck

sparbanklidkarena_lopFrågan om ett förråd, i första hand till golvmattorna i arenan, har varit på bordet från och till sedan 2014 och ställs nu på sin spets. Den gick i dag igenom Kultur- och fritidsnämnden.

Anledningen till dagens extrainsatta möte var att frågan skulle hinna igenom Kultur- och fritidsnämnden, Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige innan anbuden löpte ut. Vilket sannorlikt skulle öka kostnaden ytterligare.

Det handlar om två miljoner i utökad investeringsbudget från fullmäktige. Utöver dessa pengar omdisponeras 500.000 kronor från maskininvesteringar till förråd arenan inom investeringsbudget 2018 och en miljon ur nämndens disposition.

Detta gör tillsammans med de sju miljonerna i den ursprungliga budgeten att den totala kostnaden på 10,5 miljoner är i hamn för majoriteten. Alliansen är däremot tveksam och yrkade under dagens extranämnd på återremiss.

Kultur--och-fritid-6

 – Vi vill att förvaltningen utreder frågan ordentligt. Det som gällde 2014 behöver ju inte stämma idag. I Göransson arena i Sandviken finns exempelvis ett golv som inte behöver uppvärmda förråd, det är kanske ett bättre alternativ. Dessutom vill vi vänta med att bygga tills högkonjunkturen lagt sig lite för att spara ytterligare pengar i upphandlingen, säger Jan-Håkan Otterberg(L), 2:e vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Roger

-Det finns många aspekter till varför vi väljer att göra så här. Lösningen med att åka ut och hämta, lämna och vända på mattorna i Hovby är inte effektivt. Dessutom kommer det nya förrådet värmas upp av spillvärme från arenan och det är ju en vinst. Det ska inte lappas och lagas utan vi ska göra detta ordentligt. Vi måste ha bra och fungerande system nu när vi närmar oss den mångfacetterade verksamhet vi eftersträvat hela tiden, säger Roger Ahlén, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.  

1 kommentar

  1. Lönnarn

    Lägg miljonerna på de röda husen i stället.Bandyn har väl fått sitt.

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet