Gå direkt till Nyheten (Klartecken för 143 nya lägenheter i centrala Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 11 april 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Klartecken för 143 nya lägenheter i centrala Lidköping

Publicerad onsdag, 09 maj 2018, 14:44 av Redaktionen

kvarteretselen161205En enig Miljö- och byggnämnd beviljade under dagens nämnd bygglov enligt förslag till Selen 4-6 och Bifrost 4.

Som Lidköpingsnytt tidigare rapporterat har planerna för kvarteren vid gamla HL-båtar varit aktuellt sedan en tid. Ärendet har överklagats men kommer med största sannolikhet bli av efter dagens beslut. Det blir fyra stycken flerbostadshus varav två är på 4 våningar och resterande två i 6 våningar. Läs mer
Miljö--och-bygg-2

– Det är med stor glädje vi kan meddela att en enig nämnd beviljar dessa båda ansökningar, så att arbetet kan gå vidare, säger Camilla Lundgren, Ordförande i Miljö och byggnämnden.

Även om byggnationen av 23 lägenheter i kvarteret Bifrost 4, gamla Jehovas vittnen, i små delar frångår detaljplanen kommer det inom kort börja byggas även här. Det gällde en liten del utanför prickad yta och en aningen för hög höjd. I stort följer man dock planen och huset anses passa väl in i stadsbilden. Tre grannar har inkommit med synpunkter men alla är nu överens. Läs mer

– Vi för en dialog med grannarna och de betänkligheter kring snölaster, ljudnivåer och avfuktning så kommer vi möta krav och önskemål för att det ska rulla på smidigt, säger Karl Alexandersson, VD AB Bostäder och fortsätter,
– Det är ju oerhört positivt med dessa lägenheter. Vi har ju 7.000 personer i kö så det vill till ännu fler.