Gå direkt till Nyheten (Kultur- och fritidsnämnden beviljar bidrag för Konstafton)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 februari 2019
  1. Dagens namn:
  2. Vivianne
  3. I morgon:
  4. Hilding

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Kultur- och fritidsnämnden beviljar bidrag för Konstafton

Publicerad torsdag, 03 maj 2018, 18:39 av Mikael Ingebäck

Konstafton-5När konstnärsföreningen Lidan arrangerar eventet för elfte året i rad ställer kommunen upp för att framgången med eventet skall fortleva.

Den tredje november kommer den årliga minifestivalen i kulturens tecken gå av stapeln och under dagens nämnd beviljades 50.000 för ”Bidrag för viss aktivitet”. Nämnden sammanfattar och motiverar enligt följande;

Konstafton i Lidköping har som sin ambitionen att nå ut till en bred allmänhet, engagera konstnärer, fotografer och konsthantverkare, gallerister och andra som vill visa konst. Med spännande konst och installationer i centrum fylls ett flertal lokaler såsom kyrkor, gallerier, hallar, ateljéer, kommunala lokaler, restauranger och kaféer med konst vilket skapar spännande möten, dialoger och debatter. Drygt 40 olika kulturaktörer kommer att medverka. Arrangemanget har vuxit genom åren och 2017 var besöksantalet ca 23 000.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet