Gå direkt till Nyheten (Första maj-demonstration i sol och ösregn)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Första maj-demonstration i sol och ösregn

Publicerad tisdag, 01 maj 2018, 17:37 av Mikael Ingebäck

Första-maj-11250 personer hade i högst varierande väder samlats vid Nya Stadens torg för att demonstrera tillsammans under parollen Ett jämlikt och tryggt Lidköping.  ikon-bildreportage

Tåget kom i väg i utsatt tid med Stadsmusikkåren som förtrupp. Denna hördes det dock ingenting utav då Refugees Sweden, Ung vänster och FI hade fått parallellt tillstånd på torget och spelade så högt på sin stereoanläggning att inget annat hördes.

När det långa sällskapet svängde upp på Stenportsgatan, efter ett halvt varv runt torget, gjorde sig den traditionsenliga Internationalen gällande och ordningen var återställd.

Första-maj-4

Det började emellertid att regna under paradens andra hälft och många var nog glada att få komma in i värmen på Rotundan i Lidköpings folkets park. 

Socialdemokraternas ordförande i Lidköping Kenneth Lundell hälsade välkomna och gick igenom programmet. Talare var Jonas Sundström Socialdemokraterna, kommunalråd, Marianne Bonnevier, Miljöpartiet och Claes-Göran Borg för Vänsterpartiet.

Första-maj-2

Medan Jonas Sundström (S), talade om Lidköpings utveckling med satsningar på skola, infrastruktur, en växande stad och nytt badhus vid Framnäs så fokuserade Marianne Bonnevier (Mp), på miljö och kvinnors utsatta situation på arbetsmarknaden. Claes-Göran Borg (V), avslutade med det mest ideologiska talet med fokus på värderingar, flyktingsituationen i perspektivet rasism samt förbud av vinster i välfärd. På bilden står de tre sida vid sida och sjunger Internationalen.

Första-maj-10

– Jag är en stolt Lidköpingsbo och jag är glad att vi hållit så hårt i vår kommunala verksamhet och inte sålt ut den, säger Claes-Göran Borg, Vänsterpartiet. På bilden flankerad av ordföranden för Vänsterpartiet i Lidköping, Jenny Hallström.

Första-maj-3

Mellan talen underhöll konferenciern Kenneth Lundell själv, tillsammans med Dottern Cathrine Lundell. Det bjöds på musik av Kent, Lill-Babs och Cornelis Vreeswijk.

Första-maj-12

Förra kommunalrådet Kjell Hedvall (S), stod för lottförsäljningen till förmån för Olof Palmes fond tillsammans med Katarina Sundberg (S), även hon har varit kommunalråd.

Första-maj-1

LO stod bjöd på korv och festis i vad som kommit att bil ett fullkomligt hällregn. Teknisk servicenämnds ordförande Karl Viktorsson (S), håller i taktpinnen och serverar hungriga demonstranter.

Första-maj-5

– Det här året är det viktigare än någonsin att hålla ihop och jag är så glad att vi lyckats så väl tillsammans i majoriteten, säger Göran Larsson, miljöpartisten som efter många år i kommunfullmäktige lämnar Lidköping för nya äventyr i Borås.

Första-maj-6

2018 års första maj-tåg på Stenportsgatan i höjd med De la Gardieskolan. 

Första-maj-9

Kenneth Lundell och Daniel Arthursson ser fram emot en fin dag.

Första-maj-7

Stadsmusikkåren gjorde efter uppvärmningen vad dom kunde för att höras vid nya stadens torg.

Första-maj-8

2:e vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, Jonas Krantz (S), intar position inför en tät valstrid. 

En kommentar på “Första maj-demonstration i sol och ösregn”

  1. RGR skriver:

    Vad demonstrerade S och MP mot? Sig själva?
    Pinsamt…

Kommentarerna är stängda