Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Bizzzarrrt!
Nu uppdaterad med snabb kommentar av kommunikationschefen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Bizzzarrrt!
Nu uppdaterad med snabb kommentar av kommunikationschefen

Publicerad fredag, 27 april 2018, 12:02 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Äntligen är våren här.
Valborgsmässoaftonen brukar vara den kväll då redaktören fryser som mest.
Han har påtvingats vårkläder, tunna som ett fjun, ofodrade och helst ska man gå utan handskar och utan strumpor i sandalerna.
Nu vet alla varför redaktören är bisarrt blå och hackar tänder denna kväll på året.

I år tycks ju slutet på april – enligt prognoserna – bli obetydligt varmare än denna vintermånads inledning. Åtminstone om man ska tro prognosen på fredagens morgon – men man vet ju aldrig när sommaren bestämmer sig. Den var ju här för ett par dagar sedan, varvid redaktören självklart inledde trädgårdsarbetet. Gräset klipptes, vilket ju egentligen bara är trevligt ett par gånger.

Bisarrt
Att vara fritidspolitiker är inte lätt. Vad säger familjen när den som valt att vara fritidspolitiker får några dagar på sig att gå igenom handlingarna. Visserligen är det inte fullskrivna sidor – men i måndags var det faktiskt 600 utskrivna buntade sidor…

fullmäktigehandlingar1804

Det ska förstås påpekas att ledamöterna i fullmäktige i stor utsträckning använder sig av läsplattor.
Men en som varit med länge, vänsterns Bo E Landström, hämtade en bunt och utbrast:
– Det här är riktiga grejer det, nu blir det sammanträde…

Gnäll:
Under vecka 18 ska meddelas det, Lidköpings Elnät göra kontroller av sitt el. Detta ska ske med helikopter.
Är det genomtänkt att göra det i en av årets känsligaste veckor i naturen?

Redaktören vill häromdagen veta en sak av en kommunal tjänsteman.
citronprisSvaret redaktören fick var – som står i rubriken – bisarrt: Jag får inte prata med dig, allt skall gå via kommunens kommunikationsavdelning. Du får ringa kommunikatörerna!
Till saken hör att den uppgift redaktören ville ha kompletterad hade några minuter innan berättats för en samling på kanske hundra personer.
När redaktören propsade på med sin fråga blev svaret till slut att tjänstemannen inte visste svaret.
Dagen därpå kom ett pressmeddelande från kommunikatörerna. De ville nog bara vara före medierna. Bara inte stoltheten spricker.
På onsdag firas pressfrihetens dag i hela världen – sker det i Lidköping också?

Lidköpings kommuns kommunikatörer meddelade på fredagen att de ska hänga kommunanställda i lyktstolpar.
Är detta en ny bisarr idé hämtade i Iran, Irak eller Egypten?
Nej. Det handlar om bilder, de ska hänga i lyktstolparna i centrala Lidköping – tryckta i tyg och fladdra vänligt och berätta att dessa är viktiga kuggar i välståndets Lidköping. Goda förebilder som kommunen vill lyfta fram.

Enligt redaktörens mening finns det mellan 3.000 och 4.000 goda förebilder att visa upp inom kommunens ramar. Så många stolpar finns inte, så ett urval har gjorts. Frågan är hur? Kommer säkert ett pressmeddelande om det – inte till det media som frågar bara utan till alla. Alla som inte ställt frågan eller ens tänkt ställa frågan. Saken är det att kommunen har rekord på att skicka ut samma sak flera gånger.

Nej, kanske är det bättre att ta det material och försöka tända valborgsmässoeldar med. För det lär enligt prognoserna vara särskilt svårt att få fyr på brasorna i år. Detta är också en uppmaning till talarna: Håll korta tal till våren!

God Helg. Vänd på er ibland så att inte elden värmer bara framsidan. 

Elin Liljebäck-Nilsson är Lidköpings kommuns kommunikationschef. Hon har snabbt reagerat och bett att få med följande kommentar:

Ja Björn, det är bisarrt och direkt felaktigt att en enskild medarbetare inte får prata med media. Det går stick i stäv med hållningen om öppenhet som vår kommunikationspolicy säger.

Med anledning av det svar du fått kommer jag att ta upp frågan i kommunens ledningsgrupp och i gruppen med kommunikatörer i respektive förvaltning. Kommunikatörerna kommer få i uppdrag att sprida den rätta informationen i ”sin” förvaltning. Det ska vara glasklart vad reglerna säger men också hur vårt förhållningssätt är.

Elin Liljebäck Nilsson
Utvecklings- och kommunikationschef”