Gå direkt till Nyheten (Vasa Orden om kaffe)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 februari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vasa Orden om kaffe

Publicerad torsdag, 26 april 2018, 09:19 av - Inskickat material

Logen 636 Lidköping Vasa Orden av Amerika har haft medlemsmöte.
Ett knappt 40-tal förväntansfulla medlemmar mötte upp i Odd Fellowshuset. Efter sedvanliga mötesförhandlingar bjöd den arrangerande gruppen till bords i matsalen. På menyn stod lammgryta Provencale med potatis, rostade grönsaker och annat tillbehör. Maten smakade alldeles utmärkt, vilket betyder att kocken hade gjort ett likaledes utmärkt arbete.

insänt

Medlemmarna trivdes och ljudnivån steg efter hand. Gruppen dukade av borden och lokalen gjordes redo för kvällens tema ”Från böna till kopp”. Rolf Nilsson från Rosthuset Specialkaffe presenterade den ganska invecklade processen från skörd till malning av den gyllene drycken. Därefter fick vi smaka på tre sorters kaffe från olika delar av världen. Ett mycket uppskattat inslag, vilket märktes på de många frågorna. Kvällen avslutades med lotterier och fika med påskbakelse.

–  Jan-Erik Björk