Gå direkt till Nyheten (Stålmannen och folktandvården?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stålmannen och folktandvården?

Publicerad torsdag, 19 april 2018, 14:21 av Redaktionen

folktandvården-1Har karies uppgraderats på straffskalan eller minskar brottsligheten till den grad att superhjältarna behöver extraknäck?

Idag hade reportern bett om ledigt för att följa med sin sexåriga dotter till folktandvården för den obligatoriska sexårskontrollen. Redan i bilen från förskolan började jag ana oråd när dottern envist hävdade att det skulle bli kalas med fiskdamm och hela köret.

Väl på plats visade det sig att dottern i vanlig ordning hade rätt. Vi möttes redan i receptionen av ett tandtroll. Det var sexåringar överallt och ett jäkla tempo med kontroller, första tandfoton och banankräm högt och lågt. Ingen läkare var den andra lik. Utklädnaden var minst sagt varierande och när jag passerade rummen syntes barn bli undersökta av katter, smurfar och pippi Långstrump. Tror dock dottern drog jackpot med stålmannen i cape och allt. Ärligt talat, vem gör den bästa och snabbaste undersökningen i världen OCH har röntgen inne i skallen – stålmannen!

folktandvården-1

Emelie Staberg Ingebäck var nöjd med en ovanligt bra undersökning från en dubbelarbetande superhjälte.

Efteråt var det sockerskola som förtäckts som information till barnen om vad som skall undvikas i det kulinariska intaget. Det fanns nog inte en förälder på Porslinsstadens våning tre som misstolkade den passningen. Kul var det i alla fall och tack för en fin förmiddag!