Gå direkt till Nyheten (Biodlarna hållbarhetsbelönas)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 maj 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Biodlarna hållbarhetsbelönas

Publicerad onsdag, 18 april 2018, 08:38 av Redaktionen

biodling_lopAv årets fem nominerade föreningar är det Lidköpings Biodlareförening som har utsetts till vinnare av hållbarhetspriset 2018. Priset delas ut till en förening som arbetar med hållbar utveckling, och är en hedersutmärkelse och en ekonomisk uppmuntran till fortsatt arbete genom en prissumma på 20.000 kronor. Ett hedersomnämnande ges till Röda korset i Lidköping.

Lidköpings Biodlareförening har utsetts till vinnare för sina insatser för att öka biodlarnas kunskap. Vilda, pollinerande insekter som bin och humlor påverkas starkt och negativt av vårt sätt att leva och bruka vår jord. Därför blir honungsbiet allt viktigare och därmed också biodlarna. Det fordrar kunniga biodlare för att få bisamhällen att klara sig. Utan pollinerande insekter skulle mänskligheten troligen inte överleva.

– Vi ser en allvarlig trend i samhället där bina får det allt tuffare att klara sig. Men genom ideella krafter och satsningar som görs ser vi att det finns goda möjligheter att vända trenden. Där är föreningar som Lidköpings biodlareförening en viktig del , säger kommunens miljöstrateg Yvonne Träff.

Förutom Lidköpings Biodlareförening och Röda korset i Lidköping var även FC Lidköping United Futsal, Föreningen bakom leendet och Lidköpings bowlingallians nominerade.

– Vi från miljö- och klimatutskottet tackar alla föreningar som skickat in ansökningar. De visar alla på en stor vilja att driva verksamheten mot en hållbar utveckling och är goda föredömen för föreningslivet i Lidköping, säger utskottets ordförande Kajsa Ezelius.

Pris och hedersomnämnande delas ut av kommunens Miljö- och klimatutskott i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni.

Pressmeddelande