Gå direkt till Nyheten (Fyra företag miljönärdiplomeras)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 25 mars 2019
  1. Dagens namn:
  2. Mariebebådelsedagen
  3. I morgon:
  4. Emanuel

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Fyra företag miljönärdiplomeras

Publicerad måndag, 16 april 2018, 13:25 av Björn Smitterberg

Under tisdagen kommer en grupp med politiker och tjänstepersoner från Lidköpings kommun att besöka och dela ut diplom till fyra olika miljönär-vänliga verksamheter i Lidköping. Det handlar om Återbrukshörnan, Agape Second Hand, Fritidsbanken och FA-fyndet.

Det skriver Lidköpings kommun i ett pressmeddelande.

Märkningen Miljönär-vänlig har tagits fram av Avfall Sverige och kan användas av kommunerna för att inspirera till en hållbar konsumtion. Märkningen gäller verksamheter, men ett syfte med att marknadsföra denna märkning är att uppmuntra kommuninvånarna till att bli ”miljönärer”, det vill säga att laga, låna och återanvända saker istället för att köpa nytt.

Alla verksamheter, företag, organisationer och andra vars huvudverksamhet är att få allmänheten att laga, låna och återanvända kan tilldelas märkningen. När en verksamhet har tilldelats märkningen får den tillgång till en digital och en fysisk dekal.

1 kommentar

  1. Göran Tankbar

    Det är ju inte klokt, vem tänker här och vem tänker inte?!

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet