Gå direkt till Nyheten (Paddlade kajak vid Grönland – berättar på Stadsbiblioteket)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 25 mars 2019
  1. Dagens namn:
  2. Mariebebådelsedagen
  3. I morgon:
  4. Emanuel

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Paddlade kajak vid Grönland – berättar på Stadsbiblioteket

Publicerad söndag, 15 april 2018, 11:38 av - Inskickat material

På onsdag gästar Jonas Alexandersson Lidköpings bibliotek och berättar om och visar bilder från sina paddlingsresor i Nordnorge och Grönland.

Jonas, som i kajakvärlden är känd för sitt hängivna kajakpaddlande och sitt entusiastiska sätt att dela med sig av sina erfarenheter, paddlar året runt bara det finns vatten att sjösätta kajaken i. Hans syns lika ofta i skärgården runt Kållandsö som på andra sidan Dalbosjön och i Bohuslän. Men då och då går turen till mer exotiska platser som Alaska, Grönland eller Nordnorge. Jonas är verksam som kajakinstruktör och ledare i både egen regi och i olika föreningar. Han är också utbildad i och håller kurser i sjukvård i vildmarken. Jonas har också en lång yrkeserfarenhet inom sjöfart men då från betydligt mycket större båtar än kajaker.

När Jonas besöker Lidköpings bibliotek onsdagen den 18 april, kommer han berätta om några av sina senaste expeditioner. Kvällen är ett samarbete med Friluftsfrämjandet och Studiefrämjandet i Lidköping och det garanteras paddlingsinspiration för både paddlare och de som aldrig suttit i en kajak tidigare.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet