Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Fel verkstad?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Fel verkstad?

Publicerad fredag, 13 april 2018, 11:45 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Något tycks vara fel.
Medan andra uppmanas göra allt för spara på koldioxidproduktionen tar politiker och journalister en flygtur över Lidköping, försvaret betalade.

Det jobbas hårt för att vi ska cykla, köra gasbilar och elbilar. Och ännu hårdare för bilträffar och crusings. Här ställer Lidköping upp på det ena gasmolnet efter det andra.
Det blir fel signaler – ibland gäller klimathotet, ibland inte.
Är klimat- och miljöutskottet i Lidköping bara till för att visa upp då och då? Eller är det en annan verkstad?
Nära citronpris här…

Samtidigt kommer signaler om att Lidköpings kommun, vars låneskuld ökar, använder lånta pengar på ett bra sätt. Det är en mängd olika projekt som fått ”gröna lån” för att de minskar koldioxidutsläppen.

Förtätning
är ett modeord bland stadsplanering. Det ena förslaget efter det andra går igenom med motiveringen att ”det här är en bra form av förtätning som Lidköping behöver”.
Det är inte alls säkert att all förtätning är av godo. Det finns saker som ger Lidköping karaktär, en helhetsbild som sakta bryts ned. Samtidigt finns områden som mycket väl ska kunna användas för bostäder och för verksamheter, kultur och idrott.
Kanske är det dags att tänka efter – ge sig tid att ta fram förre stadsarkitekten Larssons häfte med de akvareller han gjorde av stadsmiljöer.
Var ska man då bygga nya industri- och bostadsområden frågar säkert någon; Varför inte på Hovbyfältet?

Att leva en gång:
Redaktören har en nära släkting som omkom i en trafikolycka.
Frukosten sattes därför i halsen när en bilfirma i Lidköping annonserade ut en sportig bil med rubriken”Man lever bara en gång…”
Någon gång får väl bilhandlare också ha lite självkritik. Man kunde skrivit: Köp bilen – sedan dö.

På tal om bil och snö.
Lagom har väglaget blivit bättre, och sommarsvålarna har kommit på. Då kommer nästa vita nedfall.
På torsdagen parkerade redaktören sin bil, en lågprisvariant från Tjeckien men med adelns blåa färg, på Rörstrandsområdet.
Efter en dag är bilen helt nedskitad av fåglar. Och den sopar man ju inte bort precis…

På tal om facebook och asociala medier:
Det kom ett brev på torsdagen, ett brev som fick en redaktören närstående hustru att hoppa högt; Militär försändelse!

militärförsändelse

Vid första ögonkastet reagerade även redaktören. Har det gått så långt med försvaret att man måste kontakta gubbar i samma ålder som gubbarna i svenska akademien för att få det att fungera?
Nej, det visade sig vara lite annat. Redaktören har spanat lite på nätet – bl a vi släktforskning – om det regemente som redaktören tillbringat en del tid på (regementen gick väl an – men tälten…) Detta har tydligen fångats upp av ett bokförlag med militär anknytning som skickat brevet och vill att jag skall beställa militär utrustning och böcker.
Märkvärdigt nog står det på baksidan: Tänk på tystnadsplikten.
Samma dag gick redaktören och väntade på nyhetsrubriker i riksmedia om robotatacker i Syrien. Syrierna är vår tids mest straffade människor. Med tanke på alla inblandade så är det väl ett regionalt världskrig – om motsatserna tillåts.

Redaktören har en AA-markering vid finansföreetag.
Det betyder inget. Inte annat än att finansföretagen tar bra betalt om redaktören vill hänvisa till markeringen. Det betyder inte ens att redaktören skulle ha god ekonomi, utan bygger endast på att redaktören är notorisk när det gäller att betala räkningar i tid.
Jo, en sak betyder det. Det ramlar i brevlådan in en massa erbjudanden om att få låna pengar. Nu kom erbjudande om räntefritt lån. Upp till en halv miljon kan redaktören få låna. Räntefritt.
Det – tänkte redaktören – var ju ett ovanligt erbjudande, och tittade lite närmare.
Det är inte gratis att låna räntefritt, verkligen inte. I stället var det den arabiska varianten – man betalar avgifter. Avgifterna täcker gott och väl in vad räntan är på en vanlig bank.

 

En kommentar på “Hört på stan: Fel verkstad?”

  1. CHECKER skriver:

    Flygvapnets plan och personal ska hållas igång..så om några får åka med när detta ändå sker inom ramen för verksamheten så är det väl bara skoj för dom som får den chansen.
    Hade gärna följt med i något av flygvapnets plan.

Kommentarerna är stängda