Gå direkt till Nyheten (Gymnasieeleverna kan få trångt efter besparingar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 25 mars 2019
  1. Dagens namn:
  2. Mariebebådelsedagen
  3. I morgon:
  4. Emanuel

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Gymnasieeleverna kan få trångt efter besparingar

Publicerad torsdag, 12 april 2018, 16:28 av Björn Smitterberg

Utbildningsnämnden, med politiskt ansvar för Campus och De la Gardiegymnasiets utbildningar, har i dag kommit med sina förslag till hur budgeten ska pressas. Alla nämnder har fått ett uppdrag att redovisa besparingsförslag för de närmaste tre åren med en procent per år.

Totalt handlar det om 9 miljoner kronor för Förvaltningen Utbildning. Dess budget är dock betydligt större än den del som kommunen står för. Mycket stor del består av statsbidrag. Dessutom får man inkomster från de kommuner som har elever på exempelvis De la Gardiegymnasiet. Campus drivs i samarbete med flera kommuner i västra Skaraborg.

Bland förslagen finns att se över lokalbehovet. I dag är teknikprogrammet och individuella programmet hyresgäster i Rörstrandsområdet. Man ska undersöka om de utbildningarna kan få plats inom väggarna på De la Gardiegymnasiets vanliga lokaler.

– Det är viktigt att en förtätning inte medför en negativ situation för eleverna, skriver nämnden i sina förslag.

Det är kommunstyrelsen som väljer bland alla besparingsförslag som kommer. Den här nämnden föreslår även översyn av administration och IT samt verksamheter som inte lagen kräver. Det gäller bl a utbildningar för flyktingar över 20 år som fortsätter studera. Ett fåtal sådana elever finns i Lidköping.

Förvaltningen påpekar även att underhållet av De la Gardies aula är eftersatt. Nu begärs 600.000 kronor extra under näsa år för att förbättra ljus, ljud och ridåer.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet