Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Ingen rast och ingen ro i sikte)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 03 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Ingen rast och ingen ro i sikte

Publicerad fredag, 06 april 2018, 11:55 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Åter i sträckbänken.
Tänk att det är så skönt att vara ledig, särskilt att man vet att det är dagar med senaste förbrukningsdag.
I tisdags blev det ett abrupt slut. 

apelsinprisDagens apelsinpris går till Polisen och åklagaren som lyckats reda ut och få fängelsedomar för narkotikabrott som en MC-klubb i Varatrakten sysslat med. Det har använts hemlig avlyssning och många andra spektakulära spaningsmetoder innan poliser gripit en serie personer med koppling till MC-klubben.
Nu väntas fängelse för de åtalade i nästan samtliga fall. Och stora belopp i form av pengar, dopningspreparat och narkotika lägger staten beslag på.

Ett annat apelsinpris tilldelas Tore Sahlström som vikarierade med ett synnerligen trevligt kåseri förra veckan.

En känd rikspolitiker, mest känd för att ha varit i bråk, får inte vara med på SD:s riksdagslista. Han väljer då att flytta till Ungern för det är ett land som inte tar emot invandrare. Hur skall då politikerna själv komma in i Ungern? Han vill ju bli invandrare.

Ta tåget – flyg inte
Sicilienexpressen kan bli verklighet.
Enligt Dagens Nyheter har 1.100 personer tillfrågats om de undviker att flyga av klimatskäl. Det visade sig att 15 procent har den inställningen. DN-ledaren tror att det skulle vara ännu fler om det var enklare och billigare att resa med tåg. Det slås fast att flygresor är synnerligen obekväma och kräver flera timmar förutom själva flygresan.
Tåg skulle vara enklare, även om det inte skulle gå lika fort. EU förbereder en korridor för järnväg mellan Skandinavien till Sicilien – tvärs genom Europa, klar för snabba tåg. Bl a öppnas en ny tunnel genom Alperna.
Tågresor skulle även kunna tillåta etappresor. Tågen stannar mitt i städerna – inte i ensligt belägna flygplatser.
Redaktören har vid några tillfällen rest långt på tåg. Det har en speciell charm, helt klart. Charmen med Kinnekullebanan behöver dock utvecklas.

Charm?
Det har inte redaktören mycket att erbjuda. Redaktören kanske är osynlig? Frågan uppkom nämligen i kassakön i en livsmedelsaffär på torsdagen. Kön var lååång. Men inte så väldigt lång. Ändå kom en kvinna med medhavd kundvagn och make från den ena kön till den andra för att se var det gick snabbast – och bara trängde sig in framför redaktören.
– Så gör man väl inte, frågade redaktören.
– Vi har ont om tid, sa kvinnan som säkert var yngre än redaktören och därför inte har så ont om tid som redaktören.
– Tid, sa redaktören, är något man har. Man kan vara sent ute, men ingen har mer ont om tid än någon annan.
Då vaknade mannen till liv, som hittills endast haft rollen att då och då köra kundvagnen:
– Är du filosof kanske?
– I viss mån är vi väl alla det.
– Är du nån sorts polis eller, var nästa fråga från mannen.
– Absolut inte. Jag är bara vanlig människa som lärt mig att köers början är i slutet.
Nu blev det tydligen lite svårt. Mannen tystnade. Kvinnan sprang i väg för att hämta det margarin hon glömt. Slokörad tog mannen vagnen ur kön…

Veckans underliga fråga; Om man går till Lidens för att köpa växter till krukor – får man rabatt då?

Påskhelgen gick bra, tiden som farfar är rolig. Men lite tröttsamt är det när barnen har soffan full av sagoböcker, men bara två ska läsas. Redaktören måste dock medge att författare till barnböcker ofta är kluriga. 67 gånger per dag fick farfar läsa en bok om djur som höll varandra i svansen. På varje uppslag fanns ett djur som höll ett annat i svansen. Bara svansen syntes – resten av djuret fanns på nästa uppslag. Barnet (och farfar) skulle tillsammans lista ut vilket djur som fanns på nästa sida genom att studera svansen på uppslaget innan. Eftersom boken i fråga innehöll åtta djur kunde man ju ganska snabbt lära sig utantill – men barnet älskade främst när farfar gissade fel.
Ingen respekt för den gamle och fule alltså.