Gå direkt till Nyheten (Rafflande världscupfinal i arenan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Rafflande världscupfinal i arenan

Publicerad lördag, 31 mars 2018, 18:29 av Mikael Ingebäck

Superenduro-944 tävlande från sexton länder gör upp om slutseger i tre klasser. Prestige class, Junior class och Europe class.
ikon-bildreportage.

I dag var det dags för finalen i superenduro world championship. Avgörandet sker i Sparbanken i Lidköping arena. Näst intill 3.000 utsålda platser på läktaren och en färgglad inramning inbjöd till årets motorfest för tvåhjulingar.

Superenduro-8

Tidskval i Prestige class för att avgöra positionering i grindarna för kvällens tävling. 

I klassen Prestige class står slutsegern i världscupen mellan Colton Haaker och Cody webb från USA samt Taddy Blazusiak från Polen. Sverige representeras av John Nyström och Eddie Karlsson. De har dock inget med slutsegern att göra i år. Som L-N tidigare rapporterat hittar vi i Junior class Götene Motorklubbs stolthet Tobias Karlén. Klicka

Superenduro-1

– Jag tänker göra mitt bästa och bara njuta av atmosfären, säger Tobias Karlén. För dagen är hela familjen samlad i enhetlig klädsel. Från höger: Marcus Karlén, Mikael Karlén, Tobias Karlén och Anna Karlén.

Superenduro-9

Många spår framgång med totala världscupsegern för polacken Taddy Blazusiak. Här flyger han fram i stenhindren där många andra fått stopp och stod och harvade länge för att komma förbi.

Superenduro-6

– Vi har velat ha hit en stor motortävling sedan hallen byggdes men det har inte funkat med bandysäsongen. När världscupfinalen i superenduro nu dök upp så läglig så hoppade vi naturligt på. Vi har jobbat med detta i ett år och evenemanget är oerhört bra för varumärket Lidköping och näringslivet, säger Glenn Rytterfjell, marknadsförare på kultur- och fritidsförvaltningen i Lidköpings kommun.

Superenduro-5

Startträning för att känna på underlaget.

Superenduro-4

Från höger står Oscar Ljungstöm, Michael Shalin, Anton Bragd och Lars Bragd. Och ”bragd” kan man verkligen tala om när det står klart att dessa representanter från Lidköpings MCK byggt bana i världsklass sedan i måndags. De skall dessutom forsla bort allt grus och alla hinder under natten. 

Superenduro-10

Banbyggaren Tom Sager från Wales bygger endurobanor över hela världen. Här diskuterar han underlaget med flaggmannen vid starten.

Superenduro-3

– Det är ju fantastiskt att se så sånt här i Lidköping. Även om det kanske kostar en del för åkarna vad gäller kvallitet så är det helt nödvändigt för sporten att publikanpassa genom dessa tävlingar, säger Andras Vångdal och sonen Oscar fyller i.
– Jag är här för att se blod och hoppas att någon vurpar.
Mellan sig har dom Oscar Helgesson.