Gå direkt till Nyheten (Påsk i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Påsk i Lidköping

Publicerad lördag, 31 mars 2018, 12:38 av Joakim Stegelmeyer

pask-2018-radhuset-2Påskaftonens förmiddag bjöd på på riktigt vackert väder. Solen flödade över centrum när Lidköpingsnytts fotograf begav sig ut på en promenad i vårsolen. Handeln var i full gång och skänkte färgglädje åt torget. Utbudet av blommor var denna dag stort med tydlig anknytning till våren.

pask-2018-torgetEn hel del Lidköpingsbor hade kommit till torget för att handla eller bara flanera runt och träffa bekanta. Torghandeln verkar dock ha minskat i omfattning för torghandlarna fyllde i bästa fall bara en tredjedel av torgets för visso stora yta.

pask-2018-fralsisVid övergångsstället mellan Stenportsgatan och Nya Stadens Torg bjöd Frälsningsarméns musikkår på vacker musik, för det mest med sakral anknytning. Just när bilden togs spelades Hava Nagila, en judisk folkmelodi baserad på en text i Psaltaren, vars titel kan översättas med Låt Oss Fröjdas.

pask-2018-dansÄven på Iqbal-torget var det aktiviteter. Här ses ett antal tjejer från Independance Academy uppföra en dansnummer.

pask-2018-godisMånga barn hade kommit till Iqbal-torget. De första 100 som kom utklädda fick ta emot ett godisägg.

pask-2018-lidanVädret var dock ganska kyligt med en envis och kall nordanvind. Lidan såg ändå ganska vårlik ut om man tittade uppströms från torgbron.

pask-2018-kinnevikenRiktade man blicken åt andra hållet var det lite mer vinterlikt. Undrar just när isen på Kinneviken kommer att gå upp?