Gå direkt till Nyheten (Liberalerna vill ha ny finanspolicy och fortsatta insatser på skolan
Lämnar förslag till kommunfullmäktige i kväll)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Liberalerna vill ha ny finanspolicy och fortsatta insatser på skolan
Lämnar förslag till kommunfullmäktige i kväll

Publicerad Monday, 26 March 2018, 13:33 av Björn Smitterberg

liberalernalogoikonLiberalerna föreslår vid kommunfullmäktige i kväll att det utarbetas en ny finanspolicy för Lidköpings kommun, en policy som gäller inte bara det så kallade Gullspångskapitalet, utan även låneskulden. 

– Samtidigt som Lidköping har ett stort kapital ökar kommunens skuldsättning drastiskt, skriver liberalen Pär Johnson i sitt förslag.

– Kommunen har en policy för kapitalplaceringar och en policy för hantering av skuldsidan. För att få en kontroll på risker och därefter kunna agera i både bra och sämre tider behövs en policy och regelverk för hela balansräkningen totalt sett. Vi behöver en strategi för att göra riskbedömningar och medvetna och kontrollerade val gällande vad som skall lånefinansieras respektive vad som skall egenfinansieras.

– Det behövs även en policy, strategi och handlingsplan för att kunna agera vid eventuella kursras, ”räntechocker” m.m. Att tänka och ha en plan i förväg minimerar inte bara effekten av eventuell skada utan säkerställer även att så lite skada som möjligt inträffar

Skolfam är framgångsrikt. Kontinuitet och långsiktighet i de insatser kommunen sätter in för att förbättra situationen för barn och unga är avgörande för att lyckas hjälpa dem som riskerar att misslyckas i skolan och hamna i ett långvarigt utanförskap.

Skolfam är ett sätt att stötta barn som är i familjehem och har införts i 26 kommuner. En av dessa kommuner är Lidköping men beslutet gäller fram till årsskiftet.

– Med anledning av detta yrkar vi att Lidköpings kommun säkerställer finansiering för att fortsatt driva och utveckla Skolfam att omfatta de barn och unga där behov av stöd för att klara sin grundskola finns samt att etablera arbetssättet på ett kostnadseffektivt sätt inom Barn och Skola, skriver liberalerna Pär Johnson och Thomas Jansson i sin motion