Gå direkt till Nyheten (Med stora steg för cancerforskning)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Med stora steg för cancerforskning

Publicerad Friday, 23 March 2018, 09:57 av Björn Smitterberg

godmorgonlopp-lopLilleskog skolas elever tog i dag ett stort steg för att hindra cancer. De deltog alla i en löpning som gav pengar till cancerforskningen. 

Det började med gemensam uppvärmning. Därefter fick de yngsta springa runt skolan, lågstadieeleverna sprang i en bana i skogen i Dalängen medan skolans äldsta elever använda motionsspåren i Ågårdsskogen.

godmorgonuppvärm

Uppvärmning på hög nivå före godmorgonloppet.
Bilden är klickbar till större format.

Hur mycket pengar det blev – det vet vi ännu inte. Det handlar om att räkna samman hur många varv det blev. För varje varv generades det pengar av sponsrande företag och föräldrar.

Eleverna kämpar tillsammans för att skapa pengar till forskningen. Och det är en viktig del.

lopp

Femteklassarna startar med stor iver.
Bilden är klickbar till större format.

– Genom att delta i Skolloppet får vi möjlighet att ta upp en viktig problemställning i undervisningen,samtidigt som vi ger eleverna möjlighet att göra något åt problemet på ett aktivt sätt, säger Jenny Ryding som är rektor på Lilleskog.

– Det är viktigt för oss informera eleverna om att inte alla barn är friska. Varje år drabbas 300 svenska barn av cancer, och även om det har hänt mycket på forskningsområdet de senaste åren så återstår det mycket arbete innan alla barn kan botas – och det är därför som vi springer före påsklovet.

Loppet sponsras av ett livsmedelsföretag med koppling till frukost.