Gå direkt till Nyheten ((S)-kvinnorna har inlett valarbetet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 februari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

(S)-kvinnorna har inlett valarbetet

Publicerad onsdag, 21 mars 2018, 15:28 av - Inskickat material

socialdemokraterna-rosS-kvinnor i Skaraborg har haft distriktskongress och valupptakt på Stureplan i Skara.

Ett stort antal s-kvinnor från Skaraborg samlades i lördags i Skara för att ha valupptakt, välja styrelse och behandla motioner.

skvinnor180321

Kommunfullmäktiges ordförande Jessica Bredenberg hälsade välkommen till Skara och berättade om den vackra staden och dess sevärdheter.
Lena O Jenemark, gäst från LO-distriktet berättade att LO tagit beslut om att vara feministiska, hon pratade också om uppförande koder på arbetsplatserna.

Therese Kristiansson från SSU Skarborg pratade om vikten av att fortsätta att driva en feministisk politik, så att unga tjejer kan känna sig trygga. Hon betonade också vikten av delad föräldraledighet och vård av barn.

Carina Ohlsson s-kvinnors förbundsordförande gick igenom kvinnohistorien, från slutet av 1800-talet till i dag. Mycket har hänt, men ännu återstår en del innan vi tillsammans har format ett helt jämställt samhälle, där kvinnor känner sig helt trygga i hemmet, samhället och arbetslivet, så att de kan leva ett självständigt liv i frihet. S-kvinnor har även tagit fram ett besiktningsunderlag, som kan användas för att kontrollera hur jämställt det är i kommunerna.

Till distriktskongressen hade det kommit in två motioner från Tidaholms s-kvinnor, en om att verka för att åldersgränsen i mammografin ska slopas och en om att utforma ett handlings- och åtgärdsprogram för att motverka sexuella trakasserier samt kränkande särbehandlingar. Det första motionen bifölls, den andra motionen besvarades.

Till distriktsstyrelsen för 2018 valdes
Ida Ekeroth – Mariestad (ordförande),
Ulla Andersson – Lidköping (kassör),
Sandra Ask – Skövde,
Camilla Skog – Skara,
Liselotte Karlsson – Hjo,
Maria Radivoj- Essunga och
Lina Davidsson – Karlsborg.

Till ersättare valdes
Ingrid Törnqvist – Falköping,
Maarit Carrington – Skövde,
Annica Falck – Skövde och
Zelal-Sara Yesildeniz – Tidaholm.