Gå direkt till Nyheten (Anette Lykke Lundberg fick årets Vänerstipendium)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Anette Lykke Lundberg fick årets Vänerstipendium

Publicerad måndag, 19 mars 2018, 14:00 av Redaktionen

mellan-bleke-moln-(002)

På Vänertinget som i dag inleddes i Lidköping delades Vänerstipendiet ut. I år gick priset till Anette Lykke Lundberg, Forshem, filmklippare och regissör, för hennes film ”Mellan bleke och storm”. Filmen är en ömsint och fängslande skildring av fiske och fiskare på Vänern. Genom årstidernas alla växlingar får man följa Blom, Boris och Georg, tre generationer yrkesfiskare på Vänern. En dramatisk och underhållande dokumentärfilm som sågs på SVT nyårsafton 2014 av över 600.000 tittare
Foto ur filmen.

anette-lykke-lundberg_b1409

Lidköpingsnytt arkiv 2014: Anette Lykke Lundberg berättar om sin film på Vänermuseet.

Anette Lykke Lundberg är filmklippare och regissör, framförallt av dokumentärfilmer. 1994 mottog hon Guldbaggen för Kreativa insatser, för klippningen av ”Det sociala arvet”. Anette Lykke Lundberg är också verksam som gästföreläsare vid Göteborgs universitet.

Vänerstipendiet är ett pris som instiftades i samband med Karlstads 400-årsjubileum. Som en gåva bildade övriga kommuner runt Vänern en fond kallad ”Jubileumsfond för Vänern”. Priset består av ett stipendium på 20.000 kr som delas ut till en person, företag, organisation eller förening som arbetat för att öka kunskaperna om Vänern.

Övriga nominerade var:
Bengt Brunsell, Naturskyddsföreningen Värmland
Birger Gustavsson, Gullspång
Boris Wall, Ångbåtssällskapet Polstjärnan
Dick Netterlid, Vänersborgs Marina
Föreningen Vänerlöjrom
Grums Trollingklubb
Leif Nilsson, Åmål
Luröbåten Örnvalds fisk & turism HB
Mariestads Fyrsällskap
Sjöräddningsstationen (RS) Hammarö

 

Vänertinget arrangeras av Vänersamarbetet och Vänerns Vattenvårdsförbund med stöd från Region Värmland och Västra Götalandsregionen.