Gå direkt till Nyheten (Hockeyfest dagen lång i Lidköpings ishallar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hockeyfest dagen lång i Lidköpings ishallar

Publicerad lördag, 17 mars 2018, 10:08 av Mikael Ingebäck

Billys-cup-7

I dag spelas Billys cup för 22:a året i rad. 600 Hockeyspelare, 400 volontärer och 1.000 entusiastiska släktingar och bekanta på läktaren gör Sveriges största endagscup till en folkfest.

ikon-bildreportage

Redan klockan 07.30 börjar första matcherna och festen pågår till klockan 18.30 i kväll. Det är årgång -10 som börjar. Matcherna för -09 drar igång först klockan 11.15. Det är för att inte få för stora glapp emellan lagens garanterade 4 matcher och för att tillgången till omklädningsrum blir skralt med 41 lag på plats.

Billys-cup-1

– Vi gör det här för att det är viktigt att knyta ihop alla delar i föreningen för gemenskap och glädje. Dessutom är det viktigt för barn i den här åldern att ha något att se fram emot. De har sett sina äldre klubbkamrater spela tidigare år också är det äntligen deras tur, förklarar Elin Öberg, hockeymorsa och funktionär. Här flankerad av HCL:s kanslist Lotta Blomqvist.

HCL har som många andra klubbar två lag med och matcherna spelas i arton minuter med fyra utespelare och en målvakt på isen. Det är så kallade tutmatcher där hela laget byts efter en och en halv minut då hesa Fredrik gör sitt. På så vis får man effektiva byten och alla får spela lika mycket.

Billys-cup-6

HCL möter GIK från Grästorp i ett rafflande derby.

Många har rest långt. Det finns exempelvis lag från Motala, Jönköping och Karlskoga. De flesta är dock från Skaraborg. Alla som spelar får medalj och är vinnare i denna turnering.

Billys-cup-2

Det är fullt upp i kiosken trots den tidiga timman. Patrik Härmark till vänster har precis sprungit efter påfyllning av panpizzor och möter åter upp volontärkollegan Daniel Eriksson i luckan.

Billys-cup-4

– Det är roligt att spela men det är nästan roligast att vi får nya Lagfoton, berättar Texas, Viktor och Melker i HCL, emellan bytena.

Billys-cup-3

– Det är så himla roligt, dom bara sjuder av liv och glädje, förklarar Marianne Johansson, farmor till Liam Person som har nummer 6 i HCL:s ena lag för åttaåringar. Farfar Kjell Persson och Liams Lillebror Leo håller med.

Billys-cup-5

Ett lysande exempel på hela klubbens engagemang utgörs av dessa två extasiska sargvakter som till vardags spelar i klubbens J-18 lag.
– Det är kul att göra sitt för föreningen och det var ju inte länge sedan vi själva spelade Billys-cupen,  förklarar lagkamraterna Herman Astrell och Alfred Svensson till vänster.