Gå direkt till Nyheten (Vänern i centrum för diskussioner)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Lördag 24 augusti 2019
  1. Dagens namn:
  2. Bartolomeus
  3. I morgon:
  4. Lovisa och Louise

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vänern i centrum för diskussioner

Publicerad onsdag, 14 mars 2018, 11:19 av Redaktionen

vanern_maj_10På måndag och tisdag samlas föreningar, organisationer och företag som är intresserade av Vänern till Vänerting i Lidköping.
Man träffas och byter erfarenheter, blir inspirerade av goda exempel och planerar gemensamma framtida insatser.
Nytt för i år är att Vänersamarbetet och Vänerns Vattenvårdsförbund bjuder in till gemensam träff.Det skriver Vänersamarbetet i ett pressmeddelande

På programmet står bl a en paneldiskussion om kring Vänerns vattenreglering och dess konsekvenser för olika samhällsintressen kring Vänern, där sju riksdagsledamöter från fyra olika utskott deltar. SMHI sammanfattar läget för Vänern utifrån sin nya rapport om klimatförändringar och dess konsekvenser för Sveriges stora sjöar. Arbetet med att hitta en långsiktigt hållbar lösning på Vänerns vattenreglering kommer diskuteras.

– I år utökar vi vår samordning av organisationer och frågor kring Vänern. Vi lyfter upp och diskuterar viktiga ämnen som berör Vänern på bred front, så som vattenreglering, översvämning, igenväxtning, miljöfrågor, varumärkesarbete, destinationsutveckling, sjöfart och hamnar, säger Bjarne Olsson, ordförande Vänersamarbetet.

Dessutom kommer Karlstads kommun att dela ut Vänerstipendiet, ett pris som instiftades i samband med Karlstads 400-årsjubileum. Som en gåva bildade övriga kommuner runt Vänern en fond kallad ”Jubileumsfond för Vänern”. Priset består av ett stipendium på 20 000 kr som delas ut till en person, företag, organisation eller förening som arbetat för att öka kunskaperna om Vänern.

I samband med Vänertinget håller Vänersamarbetet, Vänerns Vattenvårdsförbund och Gästhamnar i Vänern sina årsmöten.

Vänertinget arrangeras av Vänersamarbetet och Vänerns Vattenvårdsförbund med stöd från Region Värmland och Västra Götalandsregionen.

Om Vänersamarbetet Vänersamarbetet är en ekonomisk förening som bildades hösten 2015. Dess medlemmar är de 13 kommunerna runt Vänern.
I Värmland:
Grums, Hammarö, Karlstad, Kristinehamn, Säffle.
I Västra Götaland: Grästorp, Gullspång, Götene Lidköping, Mariestad, Mellerud, Vänersborg, Åmål.

Föreningens ändamål är att bedriva utvecklingsarbete som bidrar till en hållbar tillväxt, attraktiv miljö och annat som bidrar till att skapa en bra livsmiljö för boende, brukare och besökare kring Vänern.

Mötet hålls på Parketten.