Gå direkt till Nyheten (Sara Videbeck till Skövde – det går an)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Torsdag 13 december 2018
  1. Dagens namn:
  2. Lucia
  3. I morgon:
  4. Sten och Sixten

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Sara Videbeck till Skövde – det går an

Publicerad måndag, 12 mars 2018, 11:35 av Mikael Ingebäck

Sara-Videbeck-2Glasmästardottern skall i sommar ut på en ny resa. Denna gång för att representera konsten och Lidköping.

Konstprojektet Vart tog vår konst vägen kommer pågå mellan sjätte Juni och 31:a Augusti. Det är Skaraborgs kommunalfördund som initierar och finansierar projektet som går ut på att sex kommuner i skaraborg kommer byta offentlig fast konst med varandra.

Sara-Videbeck-1

Lidköpings bidrag blir Wanja ”Nones” Håkanssons skulptur av den fiktiva karaktären Sara Widebeck från Lidköping i Carl Jonas Love Almqvists roman Det går an från 1839. Den skapade stor debatt kring äktenskap och kvinnans frigörelse, boken tar upp framför allt de ekonomiska och traditionella aspekterna.

Anna-Ohlin-Ek

– Det är ett roligt projekt som vi hoppas skall öppna medborgarens ögon för den offentliga konsten. Om det sen blir Skövde för Sara eller någon annan kommun är i dagsläget inte klart. Vilket konstverk vi får i utbyte under sommaren är inte heller bestämt. Oavsett så kommer lånekonsten uppmärksammas i programmet för sommaren, säger Anna Ohlin Ek, biträdande chef för bibliotek, konst och kultur. 

 

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet