Gå direkt till Nyheten (Föreläsning i Nicolaigården)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Torsdag 13 december 2018
  1. Dagens namn:
  2. Lucia
  3. I morgon:
  4. Sten och Sixten

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Föreläsning i Nicolaigården

Publicerad söndag, 11 mars 2018, 11:09 av - Inskickat material

Peder.Thalen_FotoPeder Thalén är professor i tros- och livsåskådningsvetenskap vid Högskolan i Gävle. Hans forskning är främst inriktad på frågor som rör sekulära livsåskådningar, med frågeställningar som; Vilken roll har ateismen i Sverige och Europa? Hur skall den filosofiskt beskrivas? Hur har ateismen förändrats?
Foto: Ove Wall

Kyrkan är i förändring och står inför stora utmaningar, men har det inte alltid varit så? Kyrkan måste, precis som allt och alla andra, förhålla sig till en samtid för att förbli relevant. Peder Thalén kommer till Nicolaigården för att reflektera över nutidens kyrka, och hur det är att vara kyrka i 2000-talet?

Arrangör är Svenska kyrkan i Lidköping. Fri entré, enklare förtäring.

– Nicolaigården 13 mars tisdag 18,30

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet