Gå direkt till Nyheten (Kommunen inför konstpolicy)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 29 mars 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kommunen inför konstpolicy

Publicerad fredag, 09 mars 2018, 13:00 av Mikael Ingebäck

konstinköp-4Förvaltningen har under 2017 påbörjat arbetet med en ny konstpolicy för att få tydliga riklinjer om hur konst skall köpas, hanteras och placeras. /Bild: Skulptur: Agneta Frode bibliotekarie av Moa Anderson/ 

Det är Amanda Österberg, konstintendent och Anna Ohlin Ek, biträdande chef för bibliotek, konst och kultur, som håller på att utarbeta dessa riktlinjer och kommer bli klar med en sammanställning och den ny policyn under året.

– I avvaktan på arbetet med den nya policyn har vi under året varit försiktiga med konstinköpen och kommer inte upp i den budgeterade summan om 200.000 som är avsatt för inköp av lös konst. Under året har det införskaffats nio konstverk till ett värde av 171.000 kronor, berättar Amanda Österberg, konstintendent på Lidköpings kommun.

konstinköp-5

– Vi vill skapa en bredd med olika sorters konst i blandade tekniker. Då är det viktigt att ha tydliga riktlinjer för hur vi hanterar konst i alla led, förklarar Anna Ohlin Ek, biträdande chef för bibliotek, konst och kultur. Hon håller upp The great pretender av Jonas Liveröd.

Ett annat fokus i arbetet är balans inom olika konstformer. Lidköping äger idag mycket målningar och grafik men inte så mycket foto, skulptur och mixed art. Det kommer tillhöra de nya riktlinjerna att försöka styra framtida inköp för att skapa ett jämnare utbud.

konstinköp-3

Kanin i röda stövlar av Bim Eriksson.

Inköpt konst för 2017:

1. Skulptur: Kanin i röda stövlar av Bim Eriksson

2. Foto: Chicago 2014 av Mats Alfredsson

3. Foto: Chicago 2017 av Mats Alfredsson

4. Foto: Amsterdam 2017 av Mats Alfredsson

5. Skulptur: Agneta Frode bibliotekarie av Moa Anderson

6. Skulptur: Beata Granath banktjänsteman av Moa Anderson

7. Målning: Farewell innocence av Lovisa Evenholt

8. foto: Untitled painting#10 av Carolina Jonsson

9. Mixed art: The great pretender av Jonas Liveröd

 

konstinköp-2

Farewell innocence av Lovisa Evenholt.

konstinköp-1

Chicago 2017 av Mats Alfredsson.

En kommentar på “Kommunen inför konstpolicy”

  1. Leif edvinsson skriver:

    Kanske skulle man lägga investeringar som tillexemel konst och kultur och andra saker som inte är nödvändiga för tillfället behöver nog sy igen vissa hål i pengapåsen

Kommentarerna är stängda