Gå direkt till Nyheten ((SD) protesterar mot (L)-förslag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 februari 2019
  1. Dagens namn:
  2. Vivianne
  3. I morgon:
  4. Hilding

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

(SD) protesterar mot (L)-förslag

Publicerad torsdag, 08 mars 2018, 20:25 av Redaktionen

Roberth Andersson, företrädare för Sverigedemokraerna i Lidköping protesterar mot Pär Johnsons uttalande i kommunstyrelsen att ansvaret för underskottet i Social- och arbetsmarknadsnämnden (SAN) skall ligga inom kommunen som helhet och inte en enskild nämnd. Pär Johnson nämnde även att SAN kanske skulle begära högre budget för att komma till rätta med allt.
– Jag kan inte acceptera det, kommenterar Roberth Andersson.

– Social och arbetsmarknadsförvaltningen har under senare delen av 2017 och början av 2018 genomfört omstrukturering av verksamheten utifrån den politiska styrning som råder just nu, uppger Roberth Andersson.

– Därefter har även ett arbetsmaterial överlämnats till SAN på ytterligare förslag till besparingar som måste få politiska beslut för att kunna genomföras. Endast ett av tolv förslag har beslutats. De övriga elva förslagen återremitterades till förvaltningen för vidare utredning för t ex socioekonomiska konsekvenser.

– I april ska dessa förslag senast upp på bordet igen. Jag anser att dessa förslag först ska behandlas innan det blir aktuellt att överhuvudtaget fundera på att ansöka om ytterligare budget tillslag. I och med dagens beslut så gör den politiska majoriteten det för enkelt för sig och det kan jag inte acceptera. Jag röstade emot och har reserverat mig mot beslutet. Omröstningen genomfördes för ovanlighetens skull med votering på min begäran.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet