Gå direkt till Nyheten (Efterlängtad bibliotekspremiär)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Efterlängtad bibliotekspremiär

Publicerad Monday, 05 March 2018, 14:51 av Björn Smitterberg

vinninga-bibliotek180305Det är uppenbart att man i Vinninga längtat efter sitt bibliotek. Det gamla stängdes för några månader sedan för ombyggnad, och i dag öppnade det nya.
Det är Järpåsidén som går igen i Vinninga. Här blir bibliotek som i princip är öppet hela dagarna, och som kommer att kombineras med en mötesplats (som inte är färdig).

Klockan 13 öppnade biblioteket. Och det kom många människor direkt. Många hade lånat upp sig före stängningen för att nu lämna tillbaka och låna nytt.

bibliotekarier180305

Bibliotekarierna Linnéa Kuster och Ann-Sofie Hjernstedt har plockat upp böcker på hyllorna de senaste dagarna.

– Vi har bättre lokaler nu. Barnen har fått en fin vrå, med en soffa för den som vill läsa sagor för barn, säger Linnéa Kuster. Och väggen vid barnböckerna har fått en spännande framtoning.

Ett par tusen titlar finns i biblioteket. Det samkörs med Järpås och Tun så att bl a nya böcker cirkulerar emellan. dock inte barnböcker – här plockar man fram det senaste såväl som det populäraste.

kerstin-grönberg

Kerstin Grönberg var första låntagare att komma till biblioteket – men följdes snart av många fler. Detta förevigades på bild!

Det uttalades särskilt att de båda på biblioteket är mycket hjälpsamma – och det framgick när en dam som har svårt att gå fick stöd av Ann-Sofie Hjernstedt att gå runt och filosofera och samtala om böcker.

vinninga-bibliotek180305

Mötesplatsen som skapas är inte färdig än. Här finns bara ett tidningsställ och grupprum för sammanträden är visserligen klara men alla möbler i mötesplatsen är inte på plats. Och i ytterdörren kryper jobbar en elektriker på utsidan, en annan i taket på insidan.

När mötesplatsen blir klar kommer biblioteket att kunna näs den vägen och är då alltid öppet för den som klarar självserveringen. vill man ha hjälp får man anpassa sig till de riktiga öppettiderna då bibliotekets personal är på plats.

Det kan nämnas att för den som studerar eller forskar i något – här finns även en arbetsplats.