Gå direkt till Nyheten (Brygg-kaffet serveras åter i Spiken)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Brygg-kaffet serveras åter i Spiken

Publicerad måndag, 05 mars 2018, 09:48 av Mikael Ingebäck

Bryggkaffe-2Astrid Stahre och Erik Andersson är paret som tar över handelsboden och caféet i spiken med start i helgen.
ikon-bildreportage.

Det hela började när Kållandsö-ättlingen Erik Andersson som vanligt låg ute på jobb med den elfirma där han jobbade. Denna gång bar resan till Falun och mellan arbetspassen hade han denna gång bestämt träff med Astrid Stahre från Gävle, som han haft kontakt med under nästen ett år på nätet.

Tycke uppstod och Astrid flyttade snart ihop med Erik i en lägenhet i Lidköping. Medans Erik jobbade kvar på elfirman så jobbade Astrid, som är utbildad kock och Kallskänka, som cafébiträde på bland annat Läckö strand och på Gräddhyllan i Commerce i Skövde.

Bryggkaffe-3

– Jag är halvt uppvuxen på släktgården Vasalund här ute på ön. Jag och Astrid vill gärna bygga och flytta ut hit men hittills har strandskyddet satt stopp för det. Vi är båda från landet och livet i en lägenhet är inte för oss, så vi letar vidare, berättar Erik Andersson. Elektriker och nu även springpojke på Brygg-kaffet i Spiken.

 

Under sommaren 2017 tipsade en gammal kollega från Läckö strand Astrid om att Caféet på spiken skulle stänga. Drömmen om en egen verksamhet tog nu fart och paret tog kontakt med föreningen fyren som hyr ut lokalerna samt den förre ägaren för att diskutera möjligheterna att starta igång sin rörelsen.

Bryggkaffe-1

– Det är mycket att stå i inför invigningen. Nytt fläktsystem ska på plats och snickarna ska hit igen i veckan. Det mesta gör vi dock själva, som övertapetseringen av den här röda designväggen exempelvis, berättar Astrid Stahre och Erik Andersson, ägare till brygg-kaffet och handelsboden i spiken.

Sedan nyår har planeringen varit i full gång och på Lördag öppnar handelsboden igen. En vecka senare öppnar caféet med invigningsfest, öppningserbjudanden och tävlingar. Sen är det tänkt att Astrid Stahre skall baka kakor, bröd och bakverk i köket där det också kommer tillredas luncher. Erik skall hjälpa till under högsäsong och komplettera lågsäsongerna med att hyra ut sig själv till elfirmor.

Bryggkaffe-4

– Det klart att den stora utmaningen blir vinterhalvåret men vi känner att vi har en bra plan och jag kommer ju alltid finnas här för att lyssna av vad vad våra kunder och gäster vi ha för varor och service. Nu till en början kommer vi ha en enkät att fylla i för alla som vill. Med den som underlag kommer vi förhoppningsvis landa rätt i utbud och efterfrågan, förklarar Astrid Stahre, förväntansfull butiksinnehavare.

Bryggkaffe-5

– Vi köpte inredningen av den förra ägaren och nu är vi i full gång med att fylla på med varor inför öppnandet i helgen. post-it-lapparna är till för att checka av att allt är beställt och får plats, berättar Astrid Stahre och Erik Andersson i sin nya och snart öppna handelsbod.