Gå direkt till Nyheten (Politisk enighet i Lidköping om konferens och hotell
Förfrågan går ut om satsning vid Framnäs)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Politisk enighet i Lidköping om konferens och hotell
Förfrågan går ut om satsning vid Framnäs

Publicerad onsdag, 28 februari 2018, 10:04 av Björn Smitterberg

edvinsson-folkesson-180228

 

Det råder nu politisk enighet i Lidköping om att finna intressenter som vill bygga en anläggning med hotell och konferens som ersättning för Parketten. Det är alltså ett nytt omtag om en gammal fråga. I 30 år har det diskuterats. I dag släppte politikerna i Samhällsbyggnadsnämnden, Gustav Edvinson (S) och Kent Folkesso (C) nyheten att det skall göras ett nytt försök att få en  anläggning till stånd. Här skådar de mot framtiden.

Frågan har diskuterats i samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott och det finns enighet – där dock inte SD tillfrågats – om att sondera intresset.

– Vi är beredda att skapa möjligheter för ett hotell och en konferensanläggning, säger Gustav Edvinsson, som är nämndens ordförande.

– Jag tror på den här platsen, en av de finaste i Skaraborg för ett hotell. Dessutom kan vi skapa en konferensanläggning för upp till kanske 500 deltagare.

– Det är inte för att konkurrera med nuvarande hotell och konferenslokaler vi gör detta, utan för att stärka besöksmarknaden i Lidköping, säger Gustav Edvinsson.

folkesson-edvinsson180228

Inne i värmen mellan Vänermuseet och Parketten berättade Gustav Edvinsson och Kent Folkesson om det nya försöket att hitta intressenter som vill satsa på hotell och konferenser vid Framnäs.

Parketten kan alltså ha tjänat ut. Utredningar visar att en upprustning skulle bli kostsam. I de här diskussionerna har det uppstått idéer om att försöka skapa något nytt.

Det handlar om att sondera intresset. De företag som har intresse får några veckor på sig att anmäla sig. Inga ritningar eller skisser – det är förutsättningslösa intressen som söks.

– Sedan får vi börja diskutera hur det hela ska se ut.

Ska Folkets Park vara kvar?

– Ja, säger Gustav Edvinsson bestämt. Parketten och Folkets Park har hört samman och kan kanske göra det även i framtiden.
– Jag har inte samma känsla för folkparker som Gustav, säger Kent Folkesson diplomatiskt.

Hur blir det med den stora parkeringsplatsen?
– Vi kanske behöver parkeringen till ett hotell med stor kongresskapacitet, säger Kent Folkesson. Vi får se. Det finns ju förslag på att bygga bostäder här.
– Vi kan inte ha ett av Lidköpings bästa lägen till parkeringsplats och en skräpig återvinningstation, säger Gustav Edvinsson.

Framtiden för Framnäs IP?
Nej, de är eniga. Det ingår inte i planerna. Inte heller badhus vid Framnäs vill de tala om, och inte fotbollsplanerna.

Projektet Framnäs är inte en del av Hamnstadsprojektet – men kommer att drivas parallellt av samma projektledning.

På frågan om Framnäs skall bli Vänerns motsvarighet till Mallorca (skämtsamt) blir svaret ett obesvarat skratt.

hamnstadsbadstrand

Området med stranden mellan Framnäshamnen och badplatsen vid Kronocampingen har nu forcerats eftersom de övriga delarna av Hamnstaden nu inte påbörjas förrän cirka 2021. Och den satsningen anses vara viktig för att locka intresserade till ett hotell/motell med konferenslokaler.

Ur ”Förslag till beslut i Samhällsbyggnadsnämnden”:

hotell-konf-text