Gå direkt till Nyheten (Restaurangveckan 2018)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 18 januari 2019
  1. Dagens namn:
  2. HildaH och ildur
  3. I morgon:
  4. Henrik

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Restaurangveckan 2018

Publicerad måndag, 12 februari 2018, 17:09 av Redaktionen

RestaurangveckanNästa vecka arrangeras Restaurangveckan i Lidköping och krögarna hoppas på många nya besökare.

Det är sammanlagt tolv restauranger som i år deltar i samarbetet med Tillväxt Lidköping och Lidköpings handelsråd. Denna vanligtvis bleka februarivecka i krogbranschen är skapad för att Lidköpingsbor och tillresta för en kväll ska släppa soffan och gå på restaurang.

Restaurangveckan-2Håll ögonen öppna för denna skylt vecka åtta. Det betyder att restaurangen är en av de tolv inrättningar som är deltagare i restaurangveckan.

Första året serverade elva restauranger 2.000 menyer, andra året var siffran 3.000 för tretton deltagare. Det blev 2017 i snitt femtio menyer per dag för varje restaurang och i år hoppas arrangörerna naturligtvis på en ytterligare ökning.

Många utav restaurangerna passar på att ta ut svängarna och testa nya saker under veckan. Dels för att se hur det funkar men mest för att gästerna ska få en annorlunda, ny och spännande kulinarisk upplevelse.

-Syftet med veckan är att locka ut människor, få dom att pröva ny mat på nya restauranger, träffas och ha kul, säger Magnus Franzén, Handelsutvecklare på Tillväxt Lidköping AB.

Restaurangveckan

Åtta av de tolv krögarna på ett pärlband. Fr.v.; Samuel Didier, Louise Fröjd, Lisa Snis, Stefan Saliba, Carolina Flyckt, Mikaela Grundström, Krasimir Bojadjiev, Carolina Hällström och längst till höger handelsutvecklare Magnus Franzèn.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet