Gå direkt till Nyheten (Vänsterpartiets valplattform; Lovar att vara antirasister!)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Fredag 18 januari 2019
 1. Dagens namn:
 2. HildaH och ildur
 3. I morgon:
 4. Henrik

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Vänsterpartiets valplattform; Lovar att vara antirasister!

Publicerad söndag, 11 februari 2018, 13:37 av Redaktionen

vensterpartietVänsterpartiets kongress antog i dag partiets valplattform för valet 2018, ”Ett Sverige för alla, inte bara för de rika”.I ett pressmeddelande från kongressen står det bl a:

Sverige är ett land där vi har möjligheter att skapa ett gott liv för alla. Men det är alldeles för få som får del av framgången. En liten ekonomisk elit drar ifrån alla oss andra. Ojämlikheten är vår tids gissel, men de andra partierna står utan konkret politik – eller driver en politik som direkt ökar klyftorna.

Vänsterpartiets löfte i valet 2018 är att skapa ett Sverige för alla, inte bara för de rikaste. Valplattformen innehåller konkreta reformer för att göra Sverige till världens mest jämlika land. Bland dem finns en miljonärsskatt för rättvisare fördelning, sex timmars arbetsdag för att alla ska orka jobba fram till pensionen och satsningar på den glesbygd och de förorter som förlorat jobb och offentlig service.

Kongressen valde att ytterligare stärka valplattformens jämlikhetsprofil på några områden, jämfört med partistyrelsens ursprungliga förslag. Bland annat med skrivningar om kamp mot lönedumpning och ekonomisk brottslighet, och att AP-fonderna ska användas till samhällsnyttiga investeringar.

Kongressen skrev också in att den misslyckade privatiseringen av bilprovningen och apoteken ska tas tillbaka.

På välfärdsområdet lyfte kongressen in partiets politik om att avskaffa karensdagen och om billigare tandvård.

Vänsterpartiet lovar också att vara antirasisterna som alltid finns på plats för att visa på andra förklaringar när rasistiska åsikter yttras.

3 Comments

 1. mister T

  ÅSA-NISSBOLSJEVIKER!

 2. RGR

  Ömsom vin, ömsom vatten…

 3. RGR

  Det är bra att man vill vara tydliga med att man är en motpol till SD, medans alla andra trängs med dem längst ute på högerkanten och hoppas få deras röster.

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet