Gå direkt till Nyheten (Challengertävling i disco & ballroom i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Challengertävling i disco & ballroom i Lidköping

Publicerad lördag, 10 februari 2018, 17:21 av Mikael Ingebäck

Dans-7I dag har det dansats, tävlats och prisats i de la Gardieskolans sporthall.

Det är Helens dansskola som arrangerar denna danstävling med 170 tävlande i över 500 starter. Lägg därtill föräldrar, tävlingsledare, lagledare och volontärer så får ni en bra bild av myllret i skolans gymnastiksal. Tävlingarna började tio och håller på hela dagen till klockan sju. Tempot är högt i disco. Dans och prisutdelningarna avlöser varandra i en rasande fart.

Dans-6Agnes Nilsson och Emilia Hultberg gör sig klara i klassen Disco duo J4/Ungdom/Vuxen

Challangertävlingen som idag gick av stapeln är en Swedish Dance League-tävling (SDL). De fyra stora inriktningarna är konstnärlig dans, disco, ballroom och hip hop. Lidköping tilldelades alltså inför denna tävling disco (solo och duo) och ballroom (solo, duo, danceshow och pardans).

SDL har arrangerat tävlingar i femtio år och har idag 3.200 aktiva dansare och över fyrtio tävlingar i fjorton olika dansstilar på ett år. I dagens tävling har Lidköping och Helens dansskola tio dansare i ballroom och sex dansare i disco.

Dans-2-Det är kul att ha så många hemmadansare med i tävlingen. Vi vill ju också att den ska växa så vi kan arrangera oftare, gärna varje år, säger Angelica Stensson, tävlingsansvarig och platschef på Helens dansskola. På bilden flankeras hon av systrarna Elin och Ida Svensson som båda är danslärare.

Dans-5Jossefin Kåla från Sinclairs dala dansstudio i Falun och dansar i klassen vals junior brons

Det var dansare och föräldrar från hela Sverige på plats på denna tävling som var en av två SDL-tävlingar för dagen. Den andra gick parallellt i Södertälje. Det talades om det nya systemet där tävlingarna inte längre är indelade i klasserna upp till guld för dom yngre och mindre erfarna, och de klasser som är från guld och uppåt för dom som är äldre och satsar på ett helt annat sätt. Detta har inneburit väldigt mycket resande för många yngre dansare och uppoffringen från de resande familjerna är stor.

Dans-4-Det är väldigt mysigt med närheten till dansgolvet. Det är ovanligt och väldigt trevlig, säger föräldradelegationen från Athlete dans i Ronneby, Karin Saclin, Fredrik Nilsson och Conny Näslund.

Dans-3En avslutande bild från prisutdelningen i Disco duo, silver. Tredjeplatsen gick till Ella Jansson och Thea Log, andraplatsen till Agnes Nilsson och Emilia Hultberg och vann gjorde Matilda Saclin och Nora Ernestrand.