Gå direkt till Nyheten (Så här är det sökt till De la Gardie i höst)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 18 januari 2019
  1. Dagens namn:
  2. HildaH och ildur
  3. I morgon:
  4. Henrik

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Så här är det sökt till De la Gardie i höst

Publicerad fredag, 09 februari 2018, 13:24 av Mikael Ingebäck

Antagning-dlg-3Nu är processen igång för de hundratals elever som i viss mån skall besegla sitt öde genom ett gymnasieval. L-N har tittat närmare på statistiken och vad som finns bakom.

Den första februari var det ansökningsstopp för de gymnasieval som skall göras av framför allt elever i  nionde klass. Tillströmningen har även detta år varit god till De la gardiegymnasiets olika program.

Totalt har det gjorts 2741 val till skolan varav 675 är förstahandsval till de 684 tillgängliga platserna. Från andra kommuner kommer 512 ansökningar varav 265 är förstahandsval. Statistiken ser ut ungefär som tidigare år och ger fördelningsmässigt ungefär 40% av en årgång från andra kommuner. De övriga 60% består av 90% av Lidköpings grundskoleelever.

Antagning-dlg– Vi märker att det fortsatt är en mycket attraktiv skola att söka till utifrån andrahandsvalen. Samma elev kan ha tre val med väldigt olika inriktning med endast det gemensamt att de är förlagda till De la Gardie, säger Tomas Lidberg, Ordförande i utbildningsnämnden.

Det som sticker ut i positiv mening är som vanligt byggprogrammet, hus, som har 118 sökande på 20 platser samt Hotell- och turism som för första gången på många år, från höstterminen, kommer ha fulla klasser i alla tre årskurser. Dessa två inriktningar möter också marknaden, som skriker efter byggnadsarbetare och kockar.

Vad som sticker ut  i negativ mening är i första hand Estetiska programmets samtliga tre inriktningar där det ser tuffast ut på musik, som bara har 11 sökande i första hand på 24 platser.

Antagning-dlg-2dlg

Antagning-dlg-3

Den femtonde april är det preliminär antagning och samma dag startar omvalsperioden, som avslutas en månad senare. I Juni inkommer betygen till antagningskansliet och första juli får eleverna besked om antagning. De skall ha tackat ja till utbildning 31:a juli.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet