Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Varför inte Kina-kullebana?)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Fredag 18 januari 2019
 1. Dagens namn:
 2. HildaH och ildur
 3. I morgon:
 4. Henrik

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Hört på stan: Varför inte Kina-kullebana?

Publicerad fredag, 09 februari 2018, 11:45 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Häromdagen kom nyheten att kinesiska satsningar erbjudits för att bygga en snabbtågsbana mellan Stockholm och Oslo.
Hur vore det med en satsning på Kinnekullebanan? Kina-kullebanan kan det väl få heta om man satsar några miljarder.

Kanske finns andra som tycker Kinnekullebanan är viktig för Lidköping och dess omgivning. Hur vore det med satsning från sparbanksstiftelserna? (Spårbanksstiftelserna?)

Förresten, varför heter det Västerbottenost? Den kunde heta Degebergost. Det var ju från Degeberg kunskapen om att göra ost kom till Västerbotten.

Vårtecken?
Plötsligt började datorn gnissla, taktfast och tydligt.
Vadnudå? Förklaringen var dock en helt annan, på fönsterbläcket satt en liten fågel och sjöng. Härligt.
I förra veckan började annonsering efter jordgubbsförsäljare. Men det kanske handlar om ett sommartecken mer än vårtecken. Numer kanske det är ett vintertecken att ansökningar tas emot.
När solen kom fram på onsdagen gick snön bort på trottoarer som gick i lämplig riktning utmed solbelysta husväggar. Det droppade lite. Förrädiskt för det blir ju ishalka när solen gått ned.

Hur är det med sommartiden?
Vill ni att vi skall ha enbart sommartid, enbart vintertid (normaltid) eller ska vi fortsätta ställa om klockorna?
Ve den som försöker bestämma själv. Det skall göras en för hela Europa gemensam utredning. Utredningen skall utmynna i ett förslag, det skall antas av EU-parlamentet och därefter införas i varje medlemsstat för sig. Tala om demokrati. Världen brinner av krig, svält och törst. I Bryssel tillsätts en utredning för att klura ut hur mycket klockan är slagen. Det borde ge ett citronpris – men det är ingen idé för där sitter alla och tittar på klockan.

Veckans statistiska nyhet:
3,8 miljoner människor mellan 16 och 85 år har handlat kläder eller sportartiklar via e-handel. Det motsvarar 48 procent av den vuxna befolkningen. Mätperioden var april 2016 – mars 2017. År 2014 var motsvarande siffra 41 procent. Enligt SCB.

Veckans citronpris går till en läsare.
citronprisLäsaren påtalade för redaktören med anledning av underskottet i Vård & Omsorgs budget att det var för många personliga assistenter.
Hur kan man tycka så? Är det några i detta samhälle som utför ett tufft och hårt, känslomässigt såväl som fysiskt, jobb är det inom omsorgen. Redaktören ger dem all heder. Citronpriset går till läsaren. Lidköpingsnytt har därmed förlorat en läsare – det får man kosta på sig m man nu har bestämda (rigida?) åsikter.

Vem skall då få veckans apelsinpris? Det glada priset? Redaktören saknar för dagen lämpliga mottagare.

Har det blivit överetablering? Hör att en av stadens mest kända lunchrestauranger slutar med att servera måltider mitt på dagen. Beslutet har väckt oro inte minst hos politiker som nu är oklara över vart de skall gå på lunchrasten. Det här var ju närmaste lunchrestaurangen – och ett ställe som bl a företagsledare också valde för att få träffa politiker för ett avspänt samtal.

God helg

1 kommentar

 1. Lars Paulsson

  Vore väl perfekt om någon vill satsa på Kinnekullebanan!
  Egentligen spelar det ingen roll om det är kineser eller hottentotter
  som investerare, huvudsaken är att tågen fungerar!
  Undrar om Västtrafik och regionpolitikerna vet att Sverige ligger på norra halvklotet och därmed har vi även – vinter.
  Men regionpolitikernas arvode är väl av den nivån att det inte täcket till fungerande tåg……

  Lasse på Berget.

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet