Gå direkt till Nyheten (Säsongen för isbrytning i Vänern förbereds)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Säsongen för isbrytning i Vänern förbereds

Publicerad tisdag, 06 februari 2018, 15:11 av Björn Smitterberg

scandica

Samtliga fem isbrytare är nu i verksamhet i Bottenhavet och Bottenviken och isläget väntas bli besvärligare. Även i Vänern har isen börjat lägga sig – och det syns bl a i Lidköpings hamn och på Kinneviken.

Sjöfartsverket har nu dirigerat ”Scandica” upp i Vänern för att vara redo att assistera sjöfarten, samtidigt som den u förbereds restriktioner. Restriktionerna innebär att fartygen måste vara byggda för gång i is för att assisteras.

”Scandica” har arbetat i Vänern flera gånger de senaste åren.

/Bild ur Lidköpingsnytts arkiv – ”Scandica”/