Gå direkt till Nyheten (Bankstiftelse satsar öringar i fisketävling)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bankstiftelse satsar öringar i fisketävling

Publicerad söndag, 04 februari 2018, 11:36 av - Inskickat material

I april arrangeras årets upplaga av Kinnekulleträffen med Hönsäters hamn som centrum. det är en trollingfisketävling som brukar locka över hundra deltagande båtar. Dessa brukar ta över 500 fiskar, och nu går Sparbankstiftelsen Skaraborg in och sponsrar med pengar till öringsmolt.

Kinnekulleträffen anses av många trollingfiskare vara den trevligaste trollingtävlingen i Vänern, enligt pressmeddelande från arrangören. det finns flera olika tävlingar i Vänern – bl a arrangeras årligen en i Spiken som drar många till sig.

Tävlingen i Hönsäters arrangeras för 26:e året i rad från hamnen i Hällekis och för tredje gången har tävlingen SM-status. Tävlingsledare är trollinglegendaren Sten-Gunnar Steénson och överskottet går till smolt – som är det  vedertagna namnen för små öringar.

Årets stora nyhet är att den anrika trollingtävling är helt smoltkompenserad tack vare bidrag från Sparbanken Skaraborg via Sparbanksstiftelsen. Smoltkompenseringen innebär i korthet att det våren 2018 sätts ut cirka 5.400 tvååriga öringsmolt med ursprung från Gullspångsälven. Denna mängd smolt motsvarar ca 540 fångade fiskar vilket i sin tur motsvarar en historisk normalfångst vid tre dagars trollingfiske med 120 båtteam.