Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Äntligen i jobb…)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Torsdag 02 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Äntligen i jobb…

Publicerad fredag, 26 januari 2018, 11:55 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Nu är dagarna med barnvaktande över, så man får vila ut…
Nej, det är ett skämt. Redaktören gläds över att den lilla sondottern nu kan säga ett eller annat ord. Enstaviga, men ändå. Naturen och klimatet har varit inställt för sköna promenader.
Tack för tips om barnvisor som inkommit från läsare… 

Om man inte vill vara barnvakt kanske man vill åka på kryssning?
Redaktören såg en annons som inbjöd till att följa med en Finlandsfärja på dansbandskryssning. Redaktören avstår dock – dansbandet heter enligt annonsen ”Titanix”.

Årets matbluff är en omröstning som sker varje år av organisationen ”Äkta vara”.
Kronhjortskav placerade sig högst i omröstningen. När omröstningen i konsumentorganisationen Äkta varas final för antipriset Årets matbluff avslutades stod Polaricas produkt Kronhjortskav i toppen. Totalt räknade man ihop 15.514 röster, där det blev ett jämnt race i toppen – kronhjortskavet fick bara 67 fler röster än Kockens citronpeppar.
Äkta varas jury nominerade produkten då man ansåg att tillverkarens namn i kombination med förpackningen leder tankarna till den svenska vildmarken – något som inte stämmer överens med innehållet, vars råvara kommer från farmade kronhjortar på Nya Zeeland.
För redaktören är detta en utmärkt organisation. För en tid sedan – strax före jul – frågade redaktören i en av stadens livsmedelsbutiker varför det var högre pris på närproducerat än motsvarande vara från Danmark. Svaret var lika överraskande som dräpande: Det beror på transportkostnaden!

Stockholm – världens centrum?
Skämtet om att allt utanför Stockholms gamla tullar är landsbygd o s v fick ny näring på onsdagen.
Genom oväder var en stor del av flygtrafiken till en rad städer i Norrland tidvis inställt.
Men på SVT-Nyheters hemsida stod i rubriken: Arlanda drabbat av inställda flyg.
(Personligt meddelande till signaturen Nota Bene: Redaktören vet att Arlanda ligger i stockholmsområdet och inte i självaste huvudstaden Stockholm).

På tal om kommunikationer…
För flera månader sedan gjorde Lidköpingsnytt ett reportage om att SJ sköter tjänsten att bemanna tågen på Kinnekullebanan. Ett av problemen som då togs upp var att så många tåg är trasiga och att det inte finns reservdelar, trots tjat om att reservdelarna behövs.
Nu, i januari, meddelar Västtrafik att man bestämt sig för att köpa in reservdelar. Det sker i ett meddelande till kommunerna som klagat på att tågen inte går.
Sent ska syndarn vakna…

Statistiska Centralbyrån meddelar:
22.000 par kunde fira guldbröllop, det vill säga 50 år som gifta, år 2016. 1975 var motsvarande siffra 8.000.

God helg!