Gå direkt till Nyheten (Vinterkalaset bjuder på allvar och kvällsjazz)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vinterkalaset bjuder på allvar och kvällsjazz

Publicerad torsdag, 25 januari 2018, 21:04 av Redaktionen

Vinterkalas-3Ikväll improviserade Into the wild  på bibliotekstorget och Oscar Sternulf spelade pjäs om HBTQ.

Dramatiker, skådespelare och modell är alla epitet Helsingborgaren Oscar Sternulf kan lägga till sitt namn. Ikväll spelade han sin egen föreställning Komma ut på Biblioteksscenen inför en mycket nöjd publik. I allvar och skratt redogör karaktären Andreas för hur det gick till när han kom ut ur garderoben. Oskar Sternulf, som själv är bisexuell, berättar att han brukar be publiken, som ofta är högstadieelever, om frågor som rör hans pjäser och sexualitet. Vanligast är vad betyder queer? och hur känns det att vara bög?

vinterkalas-2-Jag brukar vakna upp och tänka Å, vad bisexuell jag känner mig idag, nu ska jag nog gå till köket och bre mig en riktigt bisexuell macka och dricka ett bisexuellt te till det. Precis som ni hetero tänker om er läggning, skämtar Oskar Sternulf, för i afton skådespelare och dramatiker.

Efter föreställningen var det raka vägen till bibliotekstorget för en finstämd jazzmangling av svensknorska Into the wild. Ett trettiotal i publiken fick höra improviserad jazz som tack vare musikernas olika influenser inte liknar något annat. Långsam visa blandas med snabb takt och har endast det gemensamt att utförandet är excellent.

Vinterkalas-4Åsmund Solberg ifrån Oslo samtalar med publiken mellan två egenkomponerade alster.

Vinterkalas-3 Åsmund solberg på gitarr, Tove Brandt på bas, Anton Jonsson på trummor och kapellmästaren Staffan Bråsjö på piano.