Gå direkt till Nyheten (Motstånd mot förenkling bryts ned)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Motstånd mot förenkling bryts ned

Publicerad Wednesday, 24 January 2018, 12:11 av Björn Smitterberg

liberalernalogoikonKommunstyrelsen väntas fatta ett beslut om att kommunala bidrag till föreningars verksamhet skall kunna ges med beslut omfattande två år i stället för ett. Det är nu mer än två år sedan ursprungsförslaget om förändringen gavs i form av en motion från Liberalerna i kommunfullmäktige.

Kultur- och fritidsnämndens majoritet har varit emot förändringen och anser att de årliga uppföljningarna genom träffar med föreningar är viktig. Med det svaret gick ärendet till kommunstyrelsens arbetsutskott – KSAU- en första gång.

Men det var inte det svar som politikernas i KSAU förväntade sig. Ärendet gick åter till förvaltningen Kultur & Fritid och dess nämnd. Här stod majoriteten på sig och skickade i stort sett samma svar igen till KSAU. Det lyckades inte nu heller – utan ärendet gick för tredje gången till Kultur & Fritid.

I dag ska, om allt går som förväntat, KSAU behandla ett förslag från Kultur & Fritidsnämnden om att reglerna ska ändras så att beslut kan fattas för två år i taget, men det skall de som deltar i dialogen med föreningarna i så fall besluta i varje enskilt fall.

Det nu givna förslaget väntas gå hela vägen till beslut. Om det inte återförvisas igen….!

Motionen lade Liberalerna i november 2015.