Gå direkt till Nyheten (Fuck off or fit in)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 oktober 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fuck off or fit in

Publicerad torsdag, 18 januari 2018, 09:00 av Redaktionen

Fuck-off-or-fit-in-1Utställning om utanförskap och utstötning på Lidköpings konsthall.

På Lördag drar utställningen FUCK OFF OR FIT IT igång i konsthallen och den pågår till tredje Mars. Utställningen behandlar olika aspekter av utanförskap. Både systematiskt ur ett ovanifrånperspektiv såväl som ur individens egna perspektiv, upplevelse och känsla. Det förstnämnda berör främst företagskulturen med effektiviseringar och den produktionshets som leder till höga sjukskrivningstal och psykisk ohälsa. Det handlar också om ledarskap och alternativa vägar för att hitta sätt att inkludera och skydda medarbetare.

Fuck-off-or-fit-in-4-Hur hanterar man en företagskultur som tillåter och kanske till och med belönar utstötningar? Är det rätt att företagen utnyttjar och förbrukar människan som en vara och sen låter samhället betala kostnaden för vad som blir kvar, undrar Börje Eriksson, konstnär och en av initiativtagarna till utställningen.

Utställningen är skapad ur ett samarbete mellan de sex konstnärerna Björn Brusewitz, Börje Eriksson, Helena Larsdotter, Johan Malmström, Mårten Medbo och Anette Sjölander. Allt började med en teateruppsättning för två år sedan där några av deltagarna började leka med tanken på att visa föreställningens budskap i en annan konstform. Lergods, krita och projektion är några av de uttryck som i konsthallen ger en varierad, intressant och ibland skrämmande upplevelse.

Fuck-off-or-fit-in-2Mobbning bland barn och ungdomar är vanligt förekommande i våra skolor och på bilden spelar Mårten Medbos Schoolyard  monkeys upp otäcka scener som manifesterar makt och förtryck.

Fuck-off-or-fit-in-1Börje Eriksson-Förnekelse

Fuck-off-or-fit-in-3Björn Brusewitz-Omild behandling