Gå direkt till Nyheten (101 bränder och tillbud i byggnader 2017)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Torsdag 17 januari 2019
  1. Dagens namn:
  2. Anton och Tony
  3. I morgon:
  4. HildaH och ildur

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

101 bränder och tillbud i byggnader 2017

Publicerad fredag, 12 januari 2018, 18:28 av Björn Smitterberg

brand_150327Räddningstjänsten i Västra Skaraborg hade 900 larm att hantera under 2017. Det framgår av en sammanställning som nu offentliggjorts.
Arkivbild.

Räddningstjänsten i Västra Skaraborg – RVS –  larmades drygt 900 gånger.

Det var 101 utryckningar till bränder och brandtillbud i byggnader. Av dessa bränder och tillbud inträffade 39 i bostäder, 27 i allmänna byggnader, 19 i industribyggnader samt 16 i kategorin övriga byggnader som bland annat innehåller ladugårdsbyggnader.

– Vid vår uppföljning av bränderna kan vi se att tidig upptäckt och ett tidigt ingripande i stor utsträckning bidrar till att hålla nere brandskadorna. Det är alltså viktigt med fungerande brandvarnare och släckutrustning i bostäder samt automatiska brandlarm och släcksystem i allmänna byggnader och industrier. Av våra 101 brand i byggnad hade 36 stycken släckts innan vår ankomst till brandplatsen, står det rapporten.

– Tyvärr hade vi under 2017 tre dödsbränder i bostäder och en del andra större brandskador. De större skadorna har framför allt drabbat byggnader med låga krav på byggnadstekniskt brandskydd såsom villor, uthus och ladugårdsbyggnader.

RVS omfattar Lidköping, Vara, Grästorp och Essunga kommuner

/Läs mer/

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet