Gå direkt till Nyheten (Lidköpings Golfklubb presenterar ny tränare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpings Golfklubb presenterar ny tränare

Publicerad Tuesday, 19 December 2017, 19:09 av - Inskickat material

Christan Bolgakov byter från Ekarnas GK till Lidköpings GK.

Så här skriver Lidköpings Golfklubb i ett pressmeddelande:

Vi är mycket glada att så här dagarna före julhelgen kunna presentera klubbens nya golftränare. Valet föll på Christan Bolgakov som fram tills nu varit tränare och idrottsansvarig på Ekarnas GK i Grästorp.

Christian är mycket erfaren och har varit verksam som golftränare sedan början på 90-talet, först som hjälptränare och senare som huvudtränare. Den högre tränarutbildningen genomförde han under åren 1994-96. Tränare på Ekarnas Golfklubb har han varit under åren 1998-2017.

I samband med tränarskiftet blir Christian Bolgakov nu anställd tränare på Lidköpings Golfklubb. Tidigare har träningsverksamheten på klubben bedrivits av Sterngolf på entreprenad.

Efter att Jonas Stern själv valt att lägga tränarkarriären på hyllan har klubben sökt efter en ny tränare. Sterngolf kommer finnas kvar på Lidköpings Golfklubb och fortsättningsvis enbart fokusera på försäljning och utprovning av utrustning genom den välsorterad Golfstore butik man driver.

Klubbchef Peter Svensson kommenterar förändringen så här ”Vi är jätteglada att kunna presentera Christian Bolgakov som ny tränare i Lidköpings Golfklubb. Med Christian på plats säkerställer vi en fortsatt bra tränarfunktion och utbildning av nya och befintliga golfare i klubben.

Vi är också jätteglada att Sterngolf finns kvar på klubben och erbjuder en välsorterad Golfstore butik och bra möjligheter till utprovning av utrustning till våra medlemmar och gäster.”

Vem är då Christian Bolgakov? När vi ber Christian presentera sig själv säger han så här:

”Christian Bolgakov, 47 år, född och uppväxt i bandymetropolen Motala. Hela mitt liv har kretsat kring idrott och jag har varit verksam på elitnivå främst i golf, innebandy och bordtennis. Har 4 grabbar i åldrarna 8 till 21 år. Bor i det nybygga området vid golfbanan i Grästorp. Den fritid som är kvar på sommaren umgås jag med familj och vänner och på vintertid blir det rätt många timmar i ishallen i Grästorp som ledare för grabbarnas hockeylag.

Som coach och golftränare vill jag sprida glädje med golfen och göra den så enkel och rolig som möjlig. För att göra det utgår jag från individens styrkor och ger så få och exakta instruktioner som möjligt för att eleven lätt ska kunna applicera det på sin sving.”

Lidköpings Golfklubb hälsar Christian Bolgakov hjärtligt välkommen och han tillträder tjänsten den 15 januari 2018.