Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Så lätt det kan bli fel)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Så lätt det kan bli fel

Publicerad fredag, 08 december 2017, 12:00 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Ibland blir det fel, det tycks vara inskrivet i en oskriven lag.
Det händer bara – efteråt visar det sig att eftersom det kunde bli fel så blir det  fel.

I veckan har redaktören ställt en skriftlig fråga till en företagsledare. Han svarade vänligt. Och redaktören utgick från att han svarade på frågan som ställts.
Tji. Frågan omformulerades av den svarande utan att redaktören upptäckte det. Svaret gällde inte frågan som ställts. Så det blev att rätta texten som blev fel. Det svider alltid lite.

Det finns inga kryphål i lagen, skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande om att det är förbjudet med insekter i mat.
Är det något insekter har är det väl kryphål. Här ett av insektshotellen i Stadsträdgården på en sommarbild.

bildfr.v18-retta

Redaktören fick på torsdagen ett – sades det – oemotståndligt erbjudande.
Det kom ett mejl om att redaktören kunde få köpa samma hårspray som president Trump använder.
Frågan är förstås om den amerikanske presidentens frisyr är den man ska hänvisa till om man vill sälja en hårspray. Denna spray – utlovas det – ger hårväxten tillbaka redan till veckoslutet.
Redaktören litar inte riktigt på löftet – tilliten till Trump är heller inte ograverad. Så det får vara.

När det gäller hårväxt finns visserligen otvetydiga brister på redaktörens skalle. Men redaktören tycker det väl får gå an – värre är det med all annan hårväxt som dyker upp ju mognare ålder man uppnår.
Varför växer det hår ur näsan (avser ej mustascher)? Varför hår som växer ur öronen?
Kan det sprayas bort?
Fast vad skall redaktören göra när han ser på TV om han inte kan rycka lite näshår…

För övrigt efterlyser redaktören lite större intresse för trafikfrågorna i Lidköping. Gatorna kring Torgbron, Skararondellen, utfarterna till 44:an och några platser till behöver åtgärdas. Att komma från Framnäs/Rörstrandsområdet ut i korsningar är inte alltid så enkelt, väntan i köer är ett miljöproblem och en tidstjuv som säkert kostar stora belopp om det omsätts i arbetstid och fritid. Någon borde börja grunna.

apelsinprisSocial & Arbetsmarknad är en förvaltning som där personalen är van vid kriser. Det är liksom kontentan av uppgifterna man har. Efter flyktingkrisen och kostnadsrusningar för omvårdnad av personer med behov har ekonomin  hamnat rakt igenom källarluckan i höst. Kanske beroende på att förvaltningen fått nya personer på viktiga poster. Hur som helst så kravlar man sig med bestämda tag upp ur källaren.
Det är dags att åter känna stoltheten och dela stoltheten med alla i Lidköping som rakryggade kunde säga att flyktingkrisen hanterades humant och med stort engagemang.
Det minsta redaktören kan göra är att dela ut ett apelsinpris. Det är stora belopp som felar för förvaltningen, men det tycks finnas stort gensvar i hela stadshuset för att lösa detta.
Kritiker måste ha klart för sig – det är inte rondeller vi talar om, det är omsorg om människor vi talar om. Socialpolitiker har det inte så enkelt – 85 procent av verksamheten är bunden av lagar.
Redaktören är glad att det inte dykt upp någon som ”avgår för att ta sitt ansvar”. Det är verkligen inte att ta ansvar om man avgår.

Nu tillönskas alla en riktigt god andra advent. Snart kommer Nobelpristagarna, Lucia och innan vi hinner pusta ut alla dofter av pepparkakor och glögg har det  blivit tredje advent.

/God Helg