Gå direkt till Nyheten (Bygglov för lokaler på Kartåsen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 18 november 2018
  1. Dagens namn:
  2. Lillemor och Moa
  3. I morgon:
  4. Elisabet och Lisbet

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Bygglov för lokaler på Kartåsen

Publicerad torsdag, 07 december 2017, 12:45 av Björn Smitterberg

sealbygge-telfergatan171206Miljö- och byggnämnden i Lidköping gav i dag klartecken för en ny byggnad på Kartåsen. Det handlar om såväl kontors- som andra lokaler.

Byggare är SEAL Properties. Bakom detta står företagaren och kommunpolitikern Sten-Eric Lager, Kd. Han vill inte svara på frågan om vad det  skall bli i byggnaden som hamnar vid Telfergatan.

/Skiss från bygglovshandlingarna.

sealbygge-telfergatan171206

Miljö- och byggnämnden hade i dag ett sammanträde utan motsättningar mellan några av ledamöterna.

Bl a fastställdes tillsynstaxor – men här kom inte centerförslaget i fullmäktige med, ett förslag som bygger på att varje tillsyn skall bekostas för sig och inte med en årlig avgift oavsett om tillsyn skett eller ej. För övrigt antogs en omfattande handlingsplan för att uppfylla miljöbalken under åren 2018, 2019 och 2020.

En person bosatt i Göteborg får dispens från strandskyddet för att utöka med ett attefallshus på sin tomt Sunnerby 3-12.

En av nämndens ledamöter lämnade rummet när det beslutades om att ge strandskyddsdispens för inkoppling av VA, fiber och el till en fastighet på Kållandsö – Ekebo 1:28. Ledamoten lämnade för att frågan inte skulle kritiseras för jäv från ledamotens sida.

 

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet