Gå direkt till Nyheten (Lägenheter kvar i höghus på Lidåker)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 18 november 2018
  1. Dagens namn:
  2. Lillemor och Moa
  3. I morgon:
  4. Elisabet och Lisbet

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Lägenheter kvar i höghus på Lidåker

Publicerad onsdag, 06 december 2017, 14:34 av Björn Smitterberg

lidåker-abbostäderUthyrningen av lägenheter i trygghetsboendet i ett av de tre höghus som byggs på Lidåker har gått mycket bra. Karl Alexandersson vid AB Bostäder uppger i dag att bara få trygghetslägenheter är kvar outhyrda av de 36 som byggs i huset.

Priser på nya lägenheter är höga och byggkostnaderna pressar på. En tre i trygghetsboendet beräknas kosta nära 9.000 kronor exkl varmvatten. Man skall ha fyllt 65 för att bli hyresgäst här.

I de övriga husen går uthyrningen lite trögare och i ett av husen har uthyrningen inte börjat än. Här finns alltså goda möjligheter för alla som vill att hyra. Första huset som blir klart har rönt stort intresse.

Totalt är det cirka 100 lägenheter i de tre husen som vardera får åtta våningar. Inflyttning sker i september och oktober nästa år – trygghetsboenden i november. Förutom trygghetsboendena finns det ett 30-tal lägenheter att välja bland i de båda höghusen.

Satsningen på studentlägenheter på Vinbergsgatan har inte gått som väntat och här talas nästan om en besvikelse. Det är ju gamla Skattehuset som byggs om och uthyrning pågår. Tanken var att studenter skulle hyra här, men det har utökats till att gälla alla studerande – alltså även studerande i grannkommuner.

Nya lägenheter blir det på Mellbygatan där gamla AKO-möblers övre våningar byggs om. Inflyttning väntas ske till sommaren. Lägenheterna kan man hyra i slutet av januari.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet