Gå direkt till Nyheten (Ännu oklar framtid för tidigare Cervera-lokalen
Kommentar av läsare: Bygg saluhall!)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Söndag 18 november 2018
 1. Dagens namn:
 2. Lillemor och Moa
 3. I morgon:
 4. Elisabet och Lisbet

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Ännu oklar framtid för tidigare Cervera-lokalen
Kommentar av läsare: Bygg saluhall!

Publicerad onsdag, 06 december 2017, 14:46 av Björn Smitterberg

torggatanKellareg_2013_bernDet finns intresserade, men än är inget klart med nya hyresgäster i den stora affärslokal (bortsett från livsmedel en av de stora i Lidköping) som var Cerveras hemvist i flera år, i hörnet av Torggatan och Källargatan.
Arkivbild
AB Bostäder äger fastigheten har kontakt med flera som kan vara intressanta men AB Bostäder har även uttalat att det skall vara en verksamhet som tillför något extra i kommunens utvecklingsplaner och centrumutvecklingen.

Förutom själva butikslokalen finns även kontor en trappa upp lediga.

schougska11
Kvarteret Ottar med Schougska gården. Lidköpingsnytts arkiv.

Vid AB Bostäder förbereds nu även en ganska kostsam satsning på kvarteret Ottar, ett kvarter med kulturhistoria starkare än flera andra delar av Lidköping. Här finns flera äldre byggnader som använts för handel i många år och som står orörda. Huvudbyggnaden mot Nya Stadens torg inhyser i dag Handelsbanken och bostäder.

– Vi förhandlar och samtalar med tänkbar entreprenör för ombyggnaden, säger Karl Alexandersson som särskilt påpekar behovet av gå fram med känsliga fingertoppar här.

4 Comments

 1. Anette

  En minisaluhall vore trevligt i fd Cerverabutiken eller en liten speceriaffär, ett charkuteri eller en kiosk.

 2. Bruno

  Bra förslag. Har konstaterat sedan jag flyttade hit att utbudet av matvaror i centrum är ytterst begränsat. Men hyresvärden kanske skall ta ut alldeles för hög hyra för att en sådan rörelse skall kunna gå ihop ekonomiskt.,

 3. Britt-Marie Augustsson

  Kvarteret Otter med Schougska gården ska bevaras som den är tycker jag. lika dant De gamla husen mitt emot Missionskyrkan. Det är viktigt att Det gamla i en stad får finnas kvar Bland annat för historiens skull! Man kunde ha öppet mer de gamla husen o ha hantverk med mera. Som tex så som i Vadköping
  Jag håller med att det behövs en kiosk i centrum.

 4. Christian

  Tycker att vore roligt med en typ av ölhall eller liknande örebro har nyligen öppnat en sådan . Med ev möjlighet till att ta hit lite större artister. Snillen spekulerar kanske ..

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet