Gå direkt till Nyheten (Klassiska villakvarter i Lidköping ska behålla sin prägel)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 18 november 2018
  1. Dagens namn:
  2. Lillemor och Moa
  3. I morgon:
  4. Elisabet och Lisbet

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Klassiska villakvarter i Lidköping ska behålla sin prägel

Publicerad tisdag, 05 december 2017, 13:30 av Björn Smitterberg

ågårdsgatanKvarteren Astern och Blåklinten ligger mellan Esplanaden och Rådagatan – på var sin sida av Ågårdsgatan. Det är ett klassiskt villakvarter – en del av byggnaderna är över hundra år och många av dem har byggts om under årens lopp och har nu flera lägenheter. Planeringen av området är mellan 80 och 90 år gammal och nu pågår ett arbete för att modernisera med en ny detaljplan.

Politiker och tjänstemän i Samhällsbyggnad har haft träff med boende i kvarteret och man har kommit fram till att kvarterens kvaliteter ska bibehållas bl a genom formen på tak. Det ska dock bli lite lättare att bygga ut husen. I dag är gränsen 25 procent av tomterna yta – något som ska ses över nu.

– Men vi är noga med att de från gatan indragna fasaderna på husen ska bibehållas – mellan hus och gata ska inget få byggas, säger Gustav Edvinsson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet