Gå direkt till Nyheten (Götene Ufo förvärvar svetsföretag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 18 november 2018
  1. Dagens namn:
  2. Lillemor och Moa
  3. I morgon:
  4. Elisabet och Lisbet

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Götene Ufo förvärvar svetsföretag

Publicerad tisdag, 05 december 2017, 06:28 av Redaktionen

Götene Ufo AB har förvärvat 90% av CMB Svets i Alingsås.

I och med detta gör Götene Ufo AB en större satsning på eftermarknaden av redskap och slitplåt. Det skriver man i ett pressmeddelande.

-Vi gör nu en ordentlig satsning för att stärka vårt erbjudande till våra kunder att vara en helhetsleverantör med både tillverkning och försäljning av nya redskap. Genom köpet av CMB Svets så förstärker vi vår position på eftermarknaden med renoveringar av redskap och försäljning av slitdetaljer som t ex tänder, frontstål, slitribbor och plåt, säger Götene Ufos VD Sven Lans.

– CMB Svets har ett gott rykte och en stor kunskap inom detta segment och tillsammans kommer vi att kunna bredda utbudet och vår kapacitet ordentligt. CMB Svets har ett nära samarbete med SSAB – med deras tekniska kompetens – och säljer hela deras program av slitplåt och slitdelar.

– Vårt fokus kommer att ligga på renovering och försäljning av slitdelar och slitplåt till skopor, krossar, återvinning och flak, avslutar Lans.

– Jag har drivit CMB Svets i 9 år och det känns fantastiskt att Götene Ufo AB köper 90% av bolaget och jag själv behåller 10% samt att jag får fortsätta att driva bolaget framåt, säger Magnus Bergström. Tillsammans kan vi nu ta nästa steg och utveckla bolaget och vi ges möjlighet att erbjuda våra kunder en helhetslösning på eftermarknaden.

Götene Ufo AB utvecklar, tillverkar och marknadsför skopor och andra typer av redskap till entreprenadmaskiner och har starka varumärken med gott renommé på marknaden. Antalet anställda är 53 personer och omsättningen cirka 95 miljoner kronor. Företaget har under de senaste åren gjort stora investeringar i produktionen för att utveckla produktiviteten.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet