Gå direkt till Nyheten (Resville Blues Band-still got the blues!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 18 november 2018
  1. Dagens namn:
  2. Lillemor och Moa
  3. I morgon:
  4. Elisabet och Lisbet

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Resville Blues Band-still got the blues!

Publicerad måndag, 04 december 2017, 16:09 av Mikael Ingebäck

Blues-på-Kråks2Efter 30 år spelar Resville Blues Band fortfarande ihop och på Onsdag är det dags för gig på Kråks.

Första gången de jammade ihop var redan 1987 och trots att bandet är utspridda över hela landet så hållet gänget ihop. Det är blues som gäller och inspirationen kommer ifrån storheter som Paul Butterfield, Willie Dixon, Los Lobos och givetvis Muddy waters. Det spelas en hel del gammalt men det finns också gott om nyare material på repertoaren.

Björn_Kjörck-Jag var på Blues relapse i Januari och då samtalade jag med Hanna Eklöf om att göra nåt ihop, sen kontaktade hon mig och nu blir det alltså av. Det skall bli fantastiskt trevligt att få spela på Kråks. Lokalen är ju akustiskt knepig med valv och så men det löser sig, säger Björn Kjörk, sång och gitarr.

Det är fjärde gången som Västergötlands museum anordnar Blues på Kråks och tidigare har kvällarna gästats av Hurley and the blue dots från Oscarshamn, Blues Relapse från Mariestad och Basement Blues från Borås. Nu på Onsdag står alltså Resville Blues Band på scenen och arrangörerna hoppas på god uppslutning. Inte minst på grund av den lokala kopplingen.

Blues-på-Kråks-1-Det var 130 besökare när Hurley and the blue dots var här. Annars ligger det på mellan 80-100 personer. Det verkar vara en trogen skara bluesanhängare som inte är rädda för att åka en bit för att få uppleva blues live, säger Hanna Eklöf, Producent för program & utställningar, Västergötlands museum.

Resville Blues Band består av:

Erik Wennerholm-Trummor
Björn Kjörck-Sång & gitarr
Thomas Möller-Gitarr
Hasse ”Backlura” Sällström-Bas
Mats Tinnervall-Sax & munspel

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet