Gå direkt till Nyheten (Sarah Riedel sjöng pappas visor för barn i folkan)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sarah Riedel sjöng pappas visor för barn i folkan

Publicerad torsdag, 30 november 2017, 12:46 av Mikael Ingebäck

Jazz-på-pippis-4Stora salen i folkets hus var till bredden full med barn i första och andra klass som levde sig in i den jazziga föreställningen.

Jazz på pippis vis är en föreställning som Georg Riedels dotter, Sarah Riedel,  tillsammans med tre av sveriges främsta jazzmusiker, åker land och rike runt och spelar för barn i skolåldern. Alla visor har det gemensamt att de kommer ifrån Astrid Lindgrens värld och är tonsatta av just Georg Riedel.

Jazz-på-pippis-2-Det är en kul att spela och sjunga för barn fast det är en utmaning. Men man får vara på alerten för dom är ju inte så artiga. Är det tråkigt så säger dom ifrån. Det är väldigt bra för oss som är musiker, säger Sarah Riedel, Jazz- och vissångerska.

En ung publik med barn i första och andra klass ifrån Örslösa, Tun, Vinninga och särskolan fick jazziga versioner av Pippi, Emil och Karlsson-visor med många fler. De klappade i händerna, sjöng med, svarade på frågor om de olika instrumenten och gick på toaletten. Lärarna fick nog inte se och höra så mycket av den föreställningen.

Jazz-på-pippis-1-Det blir nog lite pop och lite rock och kanske lite högt. Fast dom tänker nog på oss som sitter längst fram, menar Lisa, Klara, Matilda och Celina som går i andra klass i Tuns skola.

Det är kommunens satsning på att ge alla barn i grundskolan kulturellt inslag i utbildningen som genererat även denna tillställning. På förvaltningen för Barn & Skola i Lidköping letar dom ständigt efter nya inslag till verksamheten och just den här föreställningen hittades i Kultur i västs kulturkatalog.

-Det är jätteroligt att vi kunde bjuda på sån kvalitet med så begåvade musiker och dessutom med så hög igenkänningsfaktor för barnen, säger Helena Helèn, verksamhetsutvecklare på Barn & Skola.

Jazz-på-pippis-3Föreställningen Jazz på Pippis vis har gjort succé med utsålda konserter på bland annat Umeå Jazzfestival, Stockholm Jazzfestival och Fasching i Stockholm. Här är Thomas Backman-saxofon, Sarah Riedel-sång, Jon Fält-trummor samt Viktor Skokic som spelar kontrabas.