Gå direkt till Nyheten (Öppna hus i Stadsträdgården)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 06 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Öppna hus i Stadsträdgården

Publicerad lördag, 25 november 2017, 16:17 av Redaktionen

Öppet-hus-1Musik från kylanderskolan, djupdykningar i idrottshistoria, lunch på Terrassen och Fika i vävstugan när allmänheten inbjöds till verksamheterna i Stadsträdgården. 

Varje Lördag före domsöndag öppnas alla dörrar i Stadsträdgården och medborgarna ges möjlighet att få en inblick i vad som försiggår i stadens gröna hjärta. Det är Lidköpings idrottshistoriska sällskap,  Terassen, NVB, vävstugan och musikskolan som visar upp sina verksamheter.

Öppet-hus-5Vävstugan var full av människor som pratade, fikade och köpte lotter. En konstant flöde av människor bildade en varm atmosfär med vävstolarnas dunk som kuliss och inramning.

-Lidköping har Sveriges största vävstugeförening med 150 medlemmar. Det klart att alla dom väver ju inte men vi har ett fint stöd, berättar Ingalill Broberg, Ordförande i föreningen.

Öppet-hus-3Ett glatt gäng arrangörer i vävstugan. Från vänster ser vi: Britt-Marie Svensson, Irene Ljungblom, Ingalill Broberg, Gunilla Tigerberg, Inga Carlsson och Inger Liderud.

Öppet-hus-6-Det är ju så fint och bra med egentillverkade trasmattor, ändå åker folk till IKEA och köper färdiga, säger Torborg Isaksson, som lyckades hitta en lugn vrå för att väva. 

En våning upp finns Lidköpings idrottshistoriska sällskap. Här står och hänger pokaler, vimplar, gamla matchtröjor och diverse idrottsutrustning på rad. Föreningen söker alltid nya vägar för att nå ut med kunskapen om Lidköpings idrottshistoria och arv. Exempelvis finns en ny databank med pekskärm för att folk lättare skall kunna söka bland Lidköpings ofta framstående idrottare. Föreningen räknar med ungefär hundra besökare och det är alltid några nya ansikten.

Öppet-hus-7Dagens starka laguppställning består av fr.hö; Carl-Erik Carlsson , Kjell-Åke Starck, Lennart Pettersson och Mats Fransson.

Från Kylanderskolan hörs tonerna av musik och inne i stora salen dirigerar Martin Bondeson en ung saxofonensemble. Musikskolans rektor, Johan Kjellberg, står i dörren och tillsammans lyssnar vi till de övningar som saxofonläraren instruerar sina adepter.

Öppet-hus-2Musikskolans saxofonensemble med rektorn och saxofonläraren i förgrunden. Från höger ser vi; Alexander Dahlberg, Johan Kjellberg, Julia Gustafsson, Johanna Hassel, Martin Bondeson, Magda Hedlund och Amanda Torèn.